Joop van den Ende in de bres voor Ali B

Gepost op: in de categorie: Muzikanten

(Novum) – Joop van den Ende denkt niet dat John Ewbank boos is op Ali B. De rapper werkte mee aan het Koningslied van de componist, maar liet te midden van de golf van kritiek op het nummer weten ook niet helemaal tevreden te zijn over het rapgedeelte. Van den Ende, van het Nationaal Comité Inhuldiging, tilt daar niet zo zwaar aan.
“Hij is een collegamuzikant. Het is juist goed dat hij ook zijn mening geeft”, laat de theatermagnaat dinsdag weten in De Telegraaf. “Het eerste rapcouplet ging nog goed, maar het tweede couplet – de W van wortel enzo – ging gewoon niet”, zei Ali B. “Het Nationaal Comité Inhuldiging wilde dit stukje in het nummer hebben. ”

Gerard Joling, die eveneens op het Koningslied te horen is, neemt de opmerking minder licht op. “Ja, sorry hoor, maar dat noem ik je eigen nest bevuilen”, zegt hij tegen de krant. “Het staat op nummer een, iedereen heeft zijn best gedaan. Gewoon ervoor gaan.”

Het nummer voor Willem-Alexander was vrijdag voor het eerst te horen en werd bedolven onder negatieve reacties. Ewbank besloot het Koningslied daarop terug te trekken. Maandag liet het Nationaal Comité Inhuldiging echter weten vast te houden aan het nummer.

Tags: