Carel Kraayenhof boeken

Carel Kraayenhof is een bandoneonspeler, die tijdens de kerkelijke inzegening van Willem – Alexander en Maxima grote indruk maakte met zijn bewerkte tango Adios Nonino.

Máxima wilde zelf een tango tijdens de dienst en de keuze voor Adios Nonino was gauw gemaakt. Volgens Carel Kraayenhof is het de lievelingstango van bijna alle Argentijnen, ongetwijfeld ook van haar vader. Adios Nonino betekent overigens Vaarwel vader.

Het origineel van Adios Nonino is in 1921 geschreven door Astor Piazzolla, nadat hij gehoord dat zijn vader was gestorven.

Máxima wilde een speciale bewerking van het stuk.
Uiteindelijk werd gezamenlijk gekozen voor een intro van een minuut van de bandoleon alleen, daarna drie minuten met orkest en, heel bijzonder voor dit stuk, met zang, van het Nederlands Kamerkoor. Ook het inzetten van een harp maakte deel uit van de nieuwe bewerking en wat vele harten lieten smelten was de traan de Maxima liet tijdens de tango.

Mensen gingen nadien, massaal naar de platenzaak om de tango aan te schaffen, maar die was natuurlijk niet te vinden. Uiteindelijk ging Carel Kraayenhof overstag en heeft Adios Nonino uitgebracht op single.

Download PDF

Carel Kraayenhof Boeken

Heeft u vragen over beschikbaarheid, prijzen of het boeken van artiesten? Neem dan gerust contact met ons op! We sturen altijd binnen 24 uur een passende reactie of vrijblijvende offerte.

Info & boeken 085-4013459