Rob de Nijs boeken

Rob de Nijs begint zijn zangcarrière als zanger van The Apron Strings. Hij is op dat moment een jonge man van 18 jaar. Een jaar later richt hij samen met zijn broer Bert een nieuwe band op. Rob de Nijs & The Lords. De band heeft succes met het nummer ‘Ritme van de regen’. Rob de Nijs is in één klap een bekende Nederlander. Vooral de jonge dames zijn diep onder de indruk.

Een paar jaar later, in 1965, vindt Rob de Nijs het tijd voor een nieuwe uitdaging. Hij stapt uit de band en kiest voor een solo carrière. Met dank aan tekstschrijvers als Boudewijn de Groot en Lennaert Nijgh brengt hij een hele reeks hits uit. Kent u ze nog? Hits als ‘Jan Klaasen de trompetter’, ‘Dag zuster Ursula’, ‘Malle Babbe’, ‘Zet een kaars voor je raam vannacht’ en ‘Het werd zomer’. In 1980 verschijnt het album ‘Met je ogen dicht’ dat een geweldig succes wordt. Maar liefst 230.000 exemplaren gaan er over de toonbank. Het is het best verkochte album van het jaar.

Een theatertour kan natuurlijk niet uitblijven voor deze immens populaire zanger. In 1982 trekt Rob de Nijs door het land en treedt hij op voor uitverkochte zalen.

Na ruim 30 jaar op het podium met grote hits, moet zijn grootste hit nog komen. In 1996 weet Rob de Nijs oud en jong te imponeren met het nummer ‘Banger hart’. De single staat wekenlang op nummer 1 in de hitlijsten. Rob de Nijs staat weer volledig in the picture. De jaren erop regent het prijzen. In 2002 ontvangt hij een Edison award als eerbetoon voor zijn gehele oeuvre.

Zijn 40 jarig jubileum viert Rob de Nijs in Carré en in de Antwerpse Elisabethzaal. Het jaar erop staat hij met een show in de Heineken Music Hall. Rob de Nijs is nog lang niet uitgezongen. In 2010 komt hij met een nieuwe cd, in 2011 komt daar de cd ‘Eindelijk vrij’ bij en ontvangt hij een Edison voor ‘Beste Nederlandse popplaat’.

Download PDF

Rob de Nijs Boeken

Heeft u vragen over beschikbaarheid, prijzen of het boeken van artiesten? Neem dan gerust contact met ons op! We sturen altijd binnen 24 uur een passende reactie of vrijblijvende offerte.

Info & boeken 085-4013459