Rosenberg Trio boeken

Muziek kregen de Rosenberg-neven van jongs af aan met de paplepel ingegoten. Van vader en grootvader die viool en gitaar speelden en via de grammofoonplaat. Nu, na meer dan vijftien jaar, spelen Stochelo, Nonnie en Nous’che nog steeds alles op gehoor. Het is zoals Louis van Dijk het zo treffend omschreef tijdens hun laatste gezamenlijke theatertournee: ‘Ze hebben geen flauw idee wat ze doen, maar wбt ze doen, doen ze wel verschrikkelijk goed’. Stochelo leerde spelen met behulp van elpees van Django Reinhardt. Reinhardt was de grondlegger van een stijl die als ‘gipsy-swing’, ‘zigeunerjazz’ of ‘jazz manouche’ de geschiedenis in ging. Met sublieme techniek en formidabele muzikaliteit etaleren ze een breed scala aan stijlen die eenheid krijgen dankzij dat onmiskenbare Rosenberg-stempel. In navolging van hun grote leermeester, speelt The Rosenberg Trio een unieke combinatie van Amerikaanse jazz en hun eigen manouche muziek in een bezetting die alleen uit snaarinstrumenten bestaat.

In 1989 beleefde het trio hun doorbraak op het Django Reinhardt Festival waar Stochelo uitgeroepen werd tot de opvolger van de grote meester. Na North Sea Jazz in Den Haag, waar zij inmiddels zo’n vijf keer hebben opgetreden, en het Jazz festival van Montreal (’91) lag de wereld aan hun voeten. Inmiddels hebben zij negen CD’s gemaakt, die allen zeer succesvol zijn ontvangen. De meest recente CD / DVD , Live in Samois, verscheen in  2003.

Niet alleen in eigen land beleven zij een stormachtige carriere, maar ook internationaal maken zij furore en trekken volle zalen in o.a. Japan (1997), Duitsland (1998) en Finland (1998). Ze stonden in het voorprogramma van Shirley Bassey, Randy Crawford, en Luciano Pavarotti. Daarnaast spelen ze samen met grootheden uit zowel binnen- als buitenland. Jan Akkerman, Louis van Dijk, Herman van Veen, Jaap van Zweden en Stephane Grapelli zijn slechts enkele voorbeelden. The Rosenberg Trio gaf optredens op vele jazzfestivals en maakten zelfs hun opwachting in The Carnegie Hall in New York en The Rose Bowl in Los Angeles, voor een uitzinnig publiek!

Naast vele muzikale onderscheidingen, waaronder twee Edisons, ontvingen zij in 2000, het jaar van hun 10-jarig jubileum, een koninklijke onderscheiding. In theaterseizoen 2005 / 2006 staat er een theatertournee  met Laura Fygi op het programma.

Download PDF

Rosenberg Trio Boeken

Heeft u vragen over beschikbaarheid, prijzen of het boeken van artiesten? Neem dan gerust contact met ons op! We sturen altijd binnen 24 uur een passende reactie of vrijblijvende offerte.

Info & boeken 085-4013459