Anouk boeken

Nederland’s bekendste (rock)zangeres die met ‘Nobody’s Wife’ in 1997 een hit in Europa scoort. Anouk valt op door haar aanstekelijke liedjes en haar eigenwijsheid. Andere grote hits van de Haagse zijn ‘Sacrifice’, ‘R U Kiddin’ Me’, ‘The Dark’, ‘Michel’ en ‘Girl’.

BLUES

Anouk Teeuwe wordt in 1975 geboren in Den Haag. Van kinds af aan heeft Anouk al een grote liefde voor muziek, en dan met name voor blues. Als puber kan ze dan ook veel van haar dagelijkse puberfrustraties kwijt door er over te zingen. In 1993 wordt het zingen wat serieuzer en voegt ze zichzelf bij de rythm-and-soulband Shot Gun Wedding. Bij deze band komt ze tot de ontdekking dat ze echt verder wil in de muziek en in 1994 wordt ze aangenomen op het conservatorium in Rotterdam. Een jaar later richt ze haar eigen band op.

GOLDEN EARRING

Wanneer Anouk op een festival een aantal oude Golden Earring-songs zingt samen met Barry Hay raakt deze zo onder de indruk van de zangtalenten van Anouk dat hij samen met George Kooymans besluit een nummer te schrijven voor haar. Dit wordt ‘Mood Indigo’. Het liedje wordt door het Nederlandse publiek erg goed ontvangen en Anouk heeft haar naam gevestigd.

NOBODY’S WIFE

Wanneer zij in 1997 de zelfgeschreven single ‘Nobody’s Wife’ uitbrengt, slaat dit vrijwel direct in als een bom. Het nummer staat niet alleen in Nederland vele weken hoog in de Mega Top 100, ook in bijvoorbeeld Italië wordt de single een enorme hit. Sommige mensen noemen de song zelfs hét rocknummer van de jaren ’90. ‘Nobody’s Wife’ komt van het album Together Alone dat in binnen- en buitenland goed verkoopt.

Download PDF

Anouk Boeken

Heeft u vragen over beschikbaarheid, prijzen of het boeken van artiesten? Neem dan gerust contact met ons op! We sturen altijd binnen 24 uur een passende reactie of vrijblijvende offerte.

Info & boeken 085-4013459