BRUUT! boeken

Van Nagasaki tot Vlieland liet BRUUT! de afgelopen jaren mensen zweten, schreeuwen, maar toch vooral dansen. Vuige Hammond sounds, harde grooves en 60’s surf worden versmolten tot een dansbaar geheel. In bijna achtjaar drie albums: BRUUT! (2012), Fire (2013), Mad Pack (2015) en een Edison nominatie.

Het afgelopen jaar heeft de band alles behalve stilgezeten. Naast een aantal succesvolle tours in landen als Japan, Spanje en Turkije bundelden ze hunkrachten met TV producent en schrijver Wilfried de Jong. Die samenwerking resulteerde in een theatervoorstelling, waarbij de instrumentale muziek van BRUUT! door de teksten van Wilfried een extra dimensie kreeg. In het najaar van 2016 werd het viertal uitgeroepen tot Best Geklede Band van 2016 door mannenblad Esquire.

Op 3 februari 2017 is BRUUT’s! nieuwste album ‘Superjazz’ verschenen. Het album is net zo uiteenlopen geworden als de muziek waar BRUUT! zich door laat inspireren. De term waarmee de band de afgelopen jaren zo vaak werd geassocieerd is op dit album volledig omarmd. BRUUT! is veel meer dan jazz alleen.

Superjazz. “Je tikt het ritme mee, je schreeuw uit volle borst de melodie en het blijft voor eeuwig in je hoofd huizen. Dat is de prettige schade die BRUUT! bij de luisteraar veroorzaakt. Niet te verzekeren en steengoed.” – Wilfried de Jong

BRUUT! is:
Maarten Hogenhuis – Sax
Folkert Oosterbeek – Hammond
Thomas Rolff – Contrabas
Felix Schlarmann – Drums

Download PDF

Video's

Schermafbeelding 2017-11-30 om 12.36.07
Schermafbeelding 2017-11-30 om 12.36.57

BRUUT! Boeken

Heeft u vragen over beschikbaarheid, prijzen of het boeken van artiesten? Neem dan gerust contact met ons op! We sturen altijd binnen 24 uur een passende reactie of vrijblijvende offerte.

Info & boeken 085-4013459