Chris Hordijk boeken

De muzikale carrière van Chris Hordijk begon met het zingen van backing-vocals achter zijn drumstel. Hij speelde jarenlang in verschillende bands, onder meer met zijn zusje Lisa Loïs. Na de opgedane ervaring met het zingen van backing vocals besloot Chris de uitdaging als frontman aan te gaan. In 2008 werd de knoop doorgehakt en deed hij auditie voor de funky bluesrockband Mr.Hyde. Hij werd direct aangenomen. In 2009 en 2010 speelde de band de Nederlandse poppodia plat. Naast Mr. Hyde kwam bij toeval de Pearl Jam coverband BackAlive op zijn pad, waar hij zijn drumstokken weer even in de handen nam en zichzelf naar de achtergrond verplaatste om deel te nemen aan The Clash of the Coverbands. De band werd tweede. Die tweede plek is voor Chris niet onbekend terrein gebleken, want in 2012 belande hij na zijn deelname aan het tweede seizoen van het populaire tv-programma The Voice Of Holland op de tweede plaats. Ondanks dat, wist Nederland in één klap wie Chris Hordijk was. Met zijn eerste single Won’t You Stay bereikte hij de Nederlandse hitlijsten.

De afgelopen periode heeft hij zich vol op het schrijven van nummers gestort. Hij schreef met nationale- en internationale songwriters, met gerenommeerde producers of gewoon met bevriende muzikanten. Altijd op zoek naar weer een te gekke track. Het resultaat is nu te horen op zijn debuut EP getiteld In Retrospect.
Vastberaden om niet zomaar een plaat te maken, maar een die écht een eigen smoel heeft, nam hij er de tijd voor. Het eindresultaat moest een eigen plaat worden die persoonlijk is. Achter elke track zit een verhaal. Aan elk nummer moet hij zelf hebben gesleuteld. En hij stopt niet voordat hij tevreden is.

Deze werkwijze heeft er voor gezorgd dat hij nu klaar is om Nederland te laten zien waar hij de afgelopen periode mee bezig is geweest. Om te laten zien wie Chris Hordijk nu écht is.
Niet slechts een zanger die goed liedjes van anderen kan zingen, maar een muzikant die zelf zijn nummers schrijft, met teksten die je raken. Een muzikale richting die niet zomaar in een hokje te stoppen is, maar als je het dan toch probeert te omschrijven, je waarschijnlijk uit komt op “een mix van krachtige singer-songwriter tracks aangevuld door sterke, akoestisch georiënteerde pop songs met lichte blues en rock invloeden”.

Met een band vol getalenteerde muzikanten achter zich kan Chris op elk podium uit de voeten. Het zichtbare enthousiasme waarmee de band speelt werkt zeer aanstekelijk op het publiek en er zullen maar weinig bezoekers zijn die aan het eind van de set niet met een voldaan gevoel naar huis gaan.

Download PDF

Chris Hordijk Boeken

Heeft u vragen over beschikbaarheid, prijzen of het boeken van artiesten? Neem dan gerust contact met ons op! We sturen altijd binnen 24 uur een passende reactie of vrijblijvende offerte.

Info & boeken 085-4013459