Chris Zegers boeken

Chris Zegers werd op 7 februari 1971 geboren in Zeist. In 1989 vertrok hij naar Groningen voor een studie Economie aan de Rijksuniversiteit. Na zijn afstuderen vertrok hij in 1995 als junior management consultant naar Singapore. Een jaar later keert hij terug naar Nederland en schrijft zich in bij een castingbureau.

Zegers krijgt zijn eerste televisierol in de VARA serie ‘Oppassen’. Daarna speelde hij tot 1998 in de soap ‘Onderweg Naar Morgen’, de speelilm ‘Het Witte Wief’ en de populaire serie ‘All Stars’. Daarnaast is Chris ook actief in de muziekwereld. Hij neemt een solo album op, maar als het grote succes uit blijft, besluit hij zich verder te richten op acteren en presenteren.

Zegers is te zien in de Amerikaanse speelfilm ‘Shaka Zulu’, naast Grace Jones, Omar Shariff en James Fox en hij speelde de hoofdrol in de succesvolle Nederlandse speelfilm ‘Liever Verliefd’.

In 2003 en 2004 was Chris naast onder andere Romijn Conen, Kenneth Herdigein en Will van Kralingen te zien in de NCRV dramaserie ‘Hartslag’. Daarnaast speelde Chris de rol van Peter Denteneer in de dramaserie ‘De Meiden van de Wit’, die te zien was op Net 5. Tevens zingt hij sinds 2004 in zijn spaarzame vrije tijd de sterren van de hemel in de band The Hudson Five.

In 2005 kwam de bioscoopfilm ‘De Schippers van De Kameleon 2’ uit, het succesvolle vervolg op het recordbrekende eerste deel uit 2003. Hierin vertolkte Chris de rol van schippersknecht Tjeerd. Te horen was hij in de film ‘Two Brothers’ en als Rodney Copperbottom, hoofdpersoon in de Amerikaanse animatiefilm ‘Robots’ van 20th Century Fox. Sinds vorig jaar is Zegers het gezicht van Zwitserleven en vertaalt in hun campagne ‘het Zwitserlevengevoel’.

Begin maart 2007 hebben de opnames van de speelfilm ‘De Scheepsjongens van de Bontekoe’ plaatsgevonden van regisseur Steven de Jong. Het is de verfilming van het  boek van Johan Fabricius, het meest verkochte jeugdboek van de 20ste eeuw. In de speelfilm vertolkt Chris – naast Renee Soutendijk en Peter Tuinman – de rol van scheepschirurgijn. De speelfilm was medio november 2007 in de bioscoop te zien.

Op 1 januari 2011 ging een oude droom in vervulling: De Dakar Rally. De zwaarste rally ter wereld werd in een racetruck 2 weken later afgesloten met een 20ste plaats.

De liefde voor reizen zorgde ervoor dat Chris vanaf 2001 acht jaar lang op de meest uiteenlopende plekken op aarde reportages maakte voor het reisprogramma RTL Travel.
Momenteel is Chris te zien als een van de reizigers voor BNN’s 3 Op Reis. Daarnaast reist hij de wereld rond als coureur in het State Racing Team.

Vanaf september 2012 zal Chris te zien zijn in zijn nieuwe BNN programma ‘Hit the Road’, waarbij hij zijn beide liefdes, muziek en reizen, weet te combineren. In dit reis- annex muziekprogramma zal Chris met verschillende Nederlandse artiesten afreizen naar een ander land om hun hit in de stijl van de locals te herschrijven.

Download PDF

Chris Zegers Boeken

Heeft u vragen over beschikbaarheid, prijzen of het boeken van artiesten? Neem dan gerust contact met ons op! We sturen altijd binnen 24 uur een passende reactie of vrijblijvende offerte.

Info & boeken 085-4013459