De Dijk boeken

De Amsterdamse band De Dijk, opgericht door de broers Huub en Hans van der Lubbe, maakt al sinds de jaren tachtig een unieke combinatie van stevige, door rock en soul geïnspireerde muziek omlijst met geëngageerde Nederlandstalige teksten. Het bekendste nummer is Als ze er niets is. U kunt De Dijk inhuren voor een onvergetelijk optreden.

Zeedijk
De broers Van der Lubbe begonnen De Dijk in 1981 samen met gitarist Nico Arzbach. De band kwam voort uit de ter ziele gegane formatie Stampei. De naam van de band is een verwijzing naar de Amsterdamse Zeedijk. De band viel met hun opvallende muziekstijl direct op in het popcircuit. In 1983 werd de band aangevuld met Antonie Broek en Pim Kops. Hetzelfde vijftal staat decennia later nog steeds samen op het podium.

Gedurende de jaren ’80 maakte De Dijk vooral naam als live-band. De groep ontsteeg die status in 1987 toen zij met de single Mag het Licht Uit voor het eerst in de hitparade terecht kwamen. Toen in 1989 het vijfde album Niemand in de stad uitkwam, kopten de kranten: De Dijk breekt definitief door.

Het album veranderde de status van De Dijk voorgoed. In 1994 boekte de band een nog groter succes. De plaat De Blauwe Schuit werd namelijk direct na de lancering platina. Binnen enkele weken werden er 130.000 exemplaren verkocht. Dit succes kwam mede door de single Als ze er niet is, die hoog scoorde in de hitlijsten en zelfs jaren nadien nog tot in detail wordt meegezongen door radioluisteraars en bezoekers van concerten.

Ondertussen heeft De Dijk een legendarische status opgebouwd als het gaat om live concerten, De formatie wordt op het podium steevast versterkt door gitarist JB Meijers, trompettist Peter van Soest en saxofonist Roland Brunt. Een avondje ‘Dijken’ staat gelijk aan een avond feestvieren dansen en geniet en van muziek.

In de loop der jaren heeft De Dijk tientallen albums en honderden nummers uitgebracht. Er zijn dvd’s van de liveoptredens verschenen en boeken over de band. Daarnaast heeft de groep opgetreden tot ver over de landsgrenzen, van Sint Petersburg tot Austin en van Moskou tot New York.

Onderscheidingen
De Dijk heeft verschillende onderscheidingen weten binnen te slepen. Zo won de band een Zilveren en een Gouden Harp. In 1995 kreeg de formatie bovendien de Edison Populair uitgereikt en tien jaar later de Edison Oeuvreprijs. In 2009 won de band bovendien de Popprijs.

In 2010 bracht de band een album uit in samenwerking met de inmiddels overleden Solomon Burke. Dit album werd een jaar later opgevolgd door het album Scherp de Zeis.

Wilt u genieten van een liveoptreden van de band en De Dijk boeken? Neem contact met ons op voor meer informatie.

 

 

 

Download PDF

De Dijk Boeken

Heeft u vragen over beschikbaarheid, prijzen of het boeken van artiesten? Neem dan gerust contact met ons op! We sturen altijd binnen 24 uur een passende reactie of vrijblijvende offerte.

Info & boeken 085-4013459