De Kraaien boeken

Duister, gevaarlijk, uniek, hard, recht door zee en dit alles met een knipoog. Sinds 2009 veroveren Prins Clit In Paanham en Bernd Gansebev de Nederlandse bodem. Ze bestormen de podia met keiharde beats en eigenwijze teksten en dit alles op z’n Haags.
De Kraaien zijn vooral bekend van ‘Ik vind je lekker’. In 2013 ontvingen ze voor de verkoop van meer dan 10.000 singles een gouden plaat in het ochtendprogramma GIEL van dj Giel Beelen op 3FM. De videoclip werd bijna dan 5,5 miljoen keer bekeken (o.a. met een featuring van de Vlaamse zangeres en presentatrice Evi Hanssen). Het gigantische succes van de met goud bekroonde plaat ‘Ik Vind Je Lekker’ werd opgevolgd door een aantal sterke tracks zoals: ‘Pechvogel’, ‘Ik Wil Met Je Sexen’, ‘Rollen’ en hun cover van de wereldhit ‘Blurred Lines’, die De Kraaien veranderden in ‘Dat Gepijpzeik’.

Na een periode van rust waren De Kraaien in 2016 weer helemaal terug. Hun terugkeer werd gevierd door het kapen van De Pier in Scheveningen, waarbij ze een driedaagse ‘illegale’ rave organiseerde. In maart kwam hun eerste album Goud uit, met daarop releases zoals ‘Kattenkwaad’ in samenwerking met de Zuid-Afrikaanse rapper Jack Parow.  De Kraaien zijn altijd bezig geweest met vernieuwing. Hun sound, presentatie en live act worden continu vernieuwd. Na “Ik vind je lekker”, stonden De Kraaien landelijk bekend als een commerciële act, terwijl ze toch echt rechtstreeks uit de underground komen. Na het radiovriendelijke album “Goud” van begin 2016 is het nu weer tijd om hun roots verder uit te diepen.  

De Kraaien hebben gewerkt aan een nieuwe sound en daar is de EP ‘Rok & Rol Safari’ uit voortgekomen. Op 9 december 2016 verscheen de eerste track ‘Alles Wat Je Ziet‘, waarvan videoclip binnen een week 100.000 keer bekeken werd op Facebook.
Rauw, hard, onbegrensd en Haags natuurlijk. Dat zijn kernwoorden voor deze EP. Door de liveband die in 2016 mee tourde waren de liveshows al een stuk intenser en harder en hierdoor kwam deze inspiratie en dat is zeker terug te horen in de nieuwe muziek. Release 17 februari 2017.

De Kraaien live zien is een unieke ervaring. De unieke show garandeert 2 uur vol entertainment. Het podium is zoals gebruikelijk bij De Kraaien het decor voor een live-band, VJ, crowd-hypers, confetti, rookbommen en natuurlijk… Ekstertje.

Download PDF

De Kraaien Boeken

Heeft u vragen over beschikbaarheid, prijzen of het boeken van artiesten? Neem dan gerust contact met ons op! We sturen altijd binnen 24 uur een passende reactie of vrijblijvende offerte.

Info & boeken 085-4013459