Dewi Pechler boeken

Dewi Pechler, geboren op 09 september, 1983 te Dokkum, kreeg het artiestenvak met de paplepel ingegoten. Haar vader speelde in een reggae band en Dewi ging op jonge leeftijd al regelmatig mee naar optredens.. Ze zong in de bus naar school, voor de koeien in het weiland naast haar huis, en thuis voor de spiegel. Op de basisschool kreeg ze twee keer de hoofdrol in de school musical. Ze begon met HAVO/VWO op de middelbare school, maar zakte elk jaar af naar een lager niveau. Ze miste de creativiteit en voornamelijk de muziek.

School

In 1999 besloot ze naar de Vrije School in Meppel te gaan. Hier kregen ze ook les in koorzang en werden alle andere vakken veel creatiever benaderd. Hier voelde ze zich als een vis in het water en maakte deze middelbare school af. In deze periode raakte ze als 16e jarige zwanger en werd ze in het jaar 2000 moeder van haar dochtertje Nomi (20-06-2000). Hierna volgde Dewi de MBO opleiding Kunst & Cultuur. Tijdens deze opleiding maakte Dewi deel uit van een coverband. Ze deed daar achtergrond- en solo zang ervaringen op.

Idols

Toen kwam het programma Idols om de hoek kijken. Ze schreef zich in voor een auditie en kwam tot haar blijdschap door de eerste ronde heen. Tijdens deze audities zong ze (a capella), het nummer “Your House” van Alanis Morisette en “Lately” van Stevie Wonder. Ze overtuigde de jury en mocht door naar de Theaterronde. Hierbij vertolkte ze “Don’t you worry bout a thing” van Stevie Wonder. Daarnaast moest ze een aantal groepsopdrachten en “Falling” van Alicia Keys zingen. Ook deze rondes kwam ze door en belandde in de live shows. Met deze voor haar eerst belangrijke optreden voor 1500 man publiek en miljoenen kijkers achter de buis werd ze finaal in het diepe gegooid maar presteerde prima! Haar populariteit groeide en heeft het tot de 4e plaats weten te schoppen. Deze Idols hype maakt haar van de een op de andere dag niet alleen een erkend zangeres maar ook een bekende Nederlander. Velen herinneren zich Dewi nog wel, zeker ook vanwege haar opvallende verschijning met haar dreadlocks en kleurrijke outfits. Eerste album; “Know me” Na Idols kwam haar eerste solo album uit (oktober 2003), genaamd “Know Me”. Hieruit kwamen maar liefst twee hits voort; “Left of Center” en “Amazing”. Daarnaast maakte ze ook een duet met de winnaar van Idols 2002, “When you walk in the room” en zong ze op het eerste album van Jim (“Why”) en ook achtergrond op het eerste album van Jamai. “Know me” behaalde een top-10 positie in de album top 100 en ze trad op in locaties als Ahoy, Heineken Music Hall, Paradiso, 013, enzovoorts.

Musical Hair

In de tussentijd heeft ze ook nog meegespeeld in de Musical HAIR. Ze zong het nummer “Aquarius” en opende daarmee deze bekende musical.Deze tour duurde 7 maanden (september 2007 t/m april 2008).

CD; “True to my soul”

Tijdens een twee jaar durend artistiek groeiproces heeft ze een fijne groep mensen om haar heen te verzamelen die in het plaatje pasten dat ze uiteindelijk scherp voor zich zag. Ze vond muzikanten (o.a. Alvin Lewis, Bart Oostindie en Eelco van Zanten) waarmee ze ging schrijven, vond een label die haar wilde tekenen en kreeg het voor elkaar om op eigen kracht een nieuwe cd te produceren helemaal in haar eigen stijl. Vandaar de titel van haar splinternieuwe album: “True to my Soul”. Deze cd verscheen in april 2008, tezamen met een DVD met daarop de ‘making off’ van de cd. Dewi was overal bij betrokken. Van de album cover tot de volgorde van de liedjes op de cd. Hiervoor werkte ze samen met Mediatrack records die haar productie en distributie van de cd verzorgden. Dewi besloot namelijk een groot deel van deze cd op te nemen in haar ouderlijk huis in Friesland. De huiskamer bouwden zij om tot studio. Deze intimiteit is terug te horen in de nummers.

Theatertour

Ter promotie van haar nieuwe album De première hiervan was op 4 oktober 2008 in theater “De Meervaart”. In deze show zong ze eigen materiaal en jazz materiaal aansluitend op haar cd. Hiermee bewijst ze dat ze nog meer gegroeid is en haar liefde voor muziek wil aanduiden. Deze tour duurde tot eind januari 2009.

Popstars

Dewi kreeg middels het nieuwe SBS concept ‘Mystery popstar”, waarvoor zij was uitgenodigd, de kans om wekeljks 1,5 miljoen kijkers te laten zien hoezeer zij als artiest was gegroeid en qua uiterlijk niet langer de kleurrijke puber uit de Idols periode was, maar een prachtige volwassen vrouw met een volwassen stemgeluid is geworden. Show na show wist zij weer de jury en het publiek in te pakken. En kreeg zij lovende woorden en cijfers over haar zang, performance en uitstraling. Ze schopte het tot de halve finale. Dit programma werd uitgezonden met vele liveshows, van September 2009 tot Januari 2010.

In september 2010 komt de single “Sour” van Dewi binnen in de TOP100 megacharts, de single is afkomstig van het album Power of Now dat uiteindelijk begin 2011 uitkwam zou uiteindelijk op nummer 7 van de hitlijst terechtkomen.

Het album bevat tracks die werden opgenomen in vier verschillende studio’s, waaronder in London bij de vooraanstaande producer Pete Boxsta Martin en is zeer divers met verschillende stijlen en invloeden; van akoestische pop tot dance.

Dewi zelf spreekt over een nieuwe impuls ” ik ben enorm trots op mijn nieuwe album en denk dat ik qua niveau weer een stapje vooruit ben gegaan..”
Van het album zou later in 2011 ook nog het nummer “My Neighborhood” een plaats krijgen in de TOP100.
The Winner Is

Natuurlijk moest Dewi even nadenken toen zij werd benaderd om mee te doen aan de nieuwste Talent-Game-Show, bedacht door John de Mol:
The Winner Is. Maar de beslissing was snel gemaakt, Dewi wil immers nog altijd graag laten zien wat zij in huis heeft en ’t liefst aan zo’n groot mogelijk publiek.
Duel 1 duelleerde Dewi tegen (feest-) zanger Rene Schuurmans en won met 51 tegen 50 stemmen. Duel 2 stond Dewi in de ring met Des’ray (voorheen van 2 brothers on the 4th floor).

Hoewel verloren kon Dewi uiteindelijk, met 2500 euro prijzengeld op zak, met opgeheven hoofd het toneel verlaten

Download PDF

Dewi Pechler Boeken

Heeft u vragen over beschikbaarheid, prijzen of het boeken van artiesten? Neem dan gerust contact met ons op! We sturen altijd binnen 24 uur een passende reactie of vrijblijvende offerte.

Info & boeken 085-4013459