DI-RECT boeken

Knalharde rocksongs, vuige gitaarriffs en een ronkende bas, maar ook gevoelige ballads en liedjes om bij weg te zwijmelen. Di-rect laat zich nu eenmaal niet zo eenvoudig in een hokje plaatsen. Het maakt de vijf heren uit Den Haag tot een geweldige headliner, die u kunt inhuren voor een concert, festival of ander evenement.

Met zanger/gitarist Frans ‘Spike’ van Zoest, basgitarist Bas van Wageningen en drummer Jamie Westland staat het fundament van de band al sinds de start in 1999 als een huis. Zanger Marcel Veenendaal gaf de band na zijn komst in 2009 meer diepte en een weidser palet. Di-rect kan terugvallen op een flink aantal bekende hits, maar schuwt het experiment niet. Ook niet live op het podium.

Biografie van Di-rect

Met debuutalbum ‘Discover’ uit 2001 schakelt Di-rect meteen in de hoogste versnelling. Single ‘Just the way I do’, een ijzersterkte punkrocksong in de traditie van Noord-Amerikaanse bands als Sum 41 en Blink 182, betekent de doorbraak bij het grote publiek. De band verwerft verdere faam met het rustigere ‘Inside my head’, dat liefst dertien weken lang in de Top 40 staat. ‘She’ (2ein Top 40) van tweede album ‘Over the Moon’ is een nieuw bewijs dat Di-rect ook moeiteloos de gevoelige snaar weet te raken.

De band rockt in de jaren daarna gestaag door, tot leadzanger Tim Akkerman in 2009 besluit om de band te verlaten. Di-rect maakt meteen van een nood een deugd en schrijft in samenwerking met BNN een talentenjacht uit om een opvolger te vinden. Die eer valt uiteindelijk te beurt aan Marcel Veenendaal. Met hem in de gelederen lanceren de Hagenaren in acht jaar tijd vier albums. ‘Daydreams in a blackout’ uit 2014 bereikt zelfs de nummer één-positie in de Album Top 100.

Di-rect inhuren voor concert of evenement

Bijna 20 jaar lang al behoort Di-rect tot het topsegment van de Nederrock. Met hun energieke liveshows en tal van hits, is de band een zekerheidje op ieder festival of feest. De snerpende gitaarsolo’s van Spike – misschien wel hét gezicht van de band –, het rauwe stemgeluid van Marcel Veenendaalen de rake klappen van drummer Jamie Westland zijn de hoofdingrediënten voor een knallend feestje.

De band heeft inmiddels vele honderden zalen uitverkocht, zowel in binnen- als buitenland. Tel daar de muzikale vindingrijkheid van het vijftal bij op en het moge duidelijk zijn: een concert van Di-rect is iets dat iedere zichzelf respecterende rock- en popliefhebber in de Lage Landen een keer moet hebben meegemaakt!

Di-rect boeken: prijzen en kosten

U kunt Di-rect inhuren voor een spectaculaire liveshow met alles erop en eraan. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen. We vertellen u graag meer over prijzen, beschikbaarheid en aanvullende voorwaarden. Laat het ons weten, dan ontvangt u binnen 24 uur een passende reactie en/of een vrijblijvende offerte.

Biografie © Artiestenbureau.nl – Almere

 

Download PDF

DI-RECT Boeken

Heeft u vragen over beschikbaarheid, prijzen of het boeken van artiesten? Neem dan gerust contact met ons op! We sturen altijd binnen 24 uur een passende reactie of vrijblijvende offerte.

Info & boeken 085-4013459