Dicecream boeken

DiceCream (26) met een Surinaams / Hindoestaanse afkomst krabbelde z’n eerst rijms op 15 jarige leeftijd in zijn kladblok. In die periode maakte hij deel uit van de 2-koppige hiphop formatie “First Class”.

De eerste demo’s werden op 16 jarige leeftijd opgenomen in de homestudio van een producer uit zijn woonplaats. First Class deed verschillende kleine optredens.

Echter, verliep de samenwerking na enige tijd en besloot hij de groep te verlaten en op solo basis verder te werken aan zijn repetoire. Hij deed veel optredens en zag verscheidene studios van binnen en buiten.

In ’99 ontmoet hij MAN!AK (producer Brainpower’s “Dansplaat” en album “Verschil Moet Er Zijn” (2002)) en werd zijn niveau naar een heel ander level gebracht..
MAN!AK zette een samenwerkingsverband op en begon met verscheidene producties voor hem. Samen werkte zij aan DiceCream’s repetoire en ontwikkelde zij een unieke sound. Samen vormde zij ook het duo “Doodzieke Combo” waarmee zij een Nederlandstalig repetoire opbouwden.

Zij deden samen diverse shows en namen in totaal 2 Engelstalige promo solo albums voor hem op met guest appearances van enkele andere hiphop artiesten.
Materiaal van het 1e promo album is op verschillende underground hiphop compilaties verschenen en zijn muziek was al op vele websites te beluisteren.

In 2001 werkt MAN!AK aan het 2e album van Brainpower genaamd “Verschil moet er zijn”. Brainpower benadert DiceCream voor een feature op dit album. (Wegens omstandigheden is deze track niet meer op het album verschenen, maar is de track in 2003 alsnog gereleased op de B-kant van Brainpower’s “Schreewetuit” single..op deze track werken tevens ook de volgende artiesten mee: Skate The Great, SugaCane, Murth The Man-O-Script, Ragga Pappa, TooTall, Terilekst, etc.. ). Later dit jaar neemt hij samen met MAN!AK en Brainpower alsnog een andere track op genaamd “Mijn Zone”, die op de hiphop verzamelaar “Alle 18 Dope” is verschenen en tevens nu ook op een Adidas Promo CD) Hij is ook te horen op verschillende underground mixtapes en doet ook wat live shows samen met Brainpower.

In 2002 besluiten Brainpower, MAN!AK, TLM en DiceCream een Nederlandstalig album te droppen onder de naam ‘ADHD’ die in 2003 moet verschijnen.

Tease, een producer van Nederlandse bodem, benadert hem voor een bijdrage aan een hiphop compilatie die begin 2003 zal moeten verschijnen. Hij werkt samen met MAN!AK aan verschillende Nederlandstalige tracks en levert uiteindelijk 3 gloednieuwe tracks voor de compilatie waaronder 1 track met Murth the man-o-script (bekend van de tv programma’s TMF’s The Pitch, Paradiso Live).

De track ‘Vet verse flows’ (ft. MAN!AK) en geproduceerd door MAN!AK wordt de titeltrack van de hiphop compilatie. Hij presenteert samen met Tease, MAN!AK en Jerome XL de cd op 3FM bij Giel Beelen in de vorm van een sessie. Tevens wordt “Vet Verse FLows” de ’track van de week’ bij Giel Beelen op 3FM.

Ook doet hij voor de hiphop compilatie verschillende interviews voor zowel de krant als bij de lokale televisie.

In 2003, komt hij samen met de makers van het jongerenprogramma ‘Beneden Peil’ (TV Flevoland) tot het samenwerkingsverband om de clip te produceren van de track “Vet Verse FLows”, deze samenwerking verliep soepeltjes en de clip wordt volop gedraaid.

In 2006 scoort hij een hit met Vlinders.

Download PDF

Dicecream Boeken

Heeft u vragen over beschikbaarheid, prijzen of het boeken van artiesten? Neem dan gerust contact met ons op! We sturen altijd binnen 24 uur een passende reactie of vrijblijvende offerte.

Info & boeken 085-4013459