Dio boeken

Dit jaar brengt Dio zijn derde album uit. Voorafgegaan door een reeks EP’s dat zal resulteren in het nieuwe studioalbum van de populaire rapper. De nieuwe liedjes grijpen terug naar het clubgeluid van debuutalbum ‘Rock-‘n-Roll’. Tegelijkertijd laat Dio horen niet meer een jonge debutant te zijn, maar een volwassen artiest met vele hits en honderden shows op zijn naam.

In 2008 tekende Diorno Braaf bij het label Top Notch. Zijn debuutalbum ‘Rock-‘n-Roll’ verscheen later dat jaar en werd meteen breed omarmd. Giel Beelen noemde het zelfs ‘het beste hiphopalbum van 2008′. Samen met Sef en wijlen The Madd bracht het album hits als ‘Baby’, ‘Aye’ en ‘Tijdmachine’ voort, samen goed voor ruim tien miljoen YouTube views. Ondertussen ving Dio nog een nominatie voor Esquire Best Geklede man van 2009.

Een succesvolle albumtour volgde met als hoogtepunt een overvolle Alpha tent op Lowlands, twee jaar na de de release. Daar brak Dio compleet de tent af met onder andere Flinke Namen, The Opposites én Go Back To the Zoo als backing band. In januari 2012 was Dio te zien als kandidaat in het AVROprogramma ‘Wie is de Mol?’. Daarnaast was hij te zien in ‘Ali B Op Volle Toeren’, waarin hij een eigen versie maakte van de George Bakers hit ‘Una Paloma Blanca’. George maakte op zijn beurt een nieuwe versie ‘Tijdmachine’. Op muzikaal vlak bracht Dio een cadeau voor zijn fans, de ‘Computerliefde EP’. De EP was een samenwerking met producer Reverse en werd als free download aangeboden.

In de zomer van 2012 verscheen Dio’s tweede studioalbum ‘Benjamin Braaf’s Festival’. Het gehele album is geproduceerd door SirOJ en bevat gastbijdragen van onder meer Sef en Hadewych Minis. Dit bandalbum resulteerde in een uitgebreide tour waarbij alle grote podia en festivals werden bespeeld. Ook Lowlands werd voor een tweede maal volledig plat gespeeld. Volgens velen heeft Dio met dit materiaal een van de beste bandshows van Nederland. Hij werd dan ook gevraagd als Ambassadeur van de Vrijheid en was één van de acts in de spectaculaire helikopter tour op 5 mei.

Na maanden van toeren met band of enkel met zijn dj Abstract kreeg Dio afgelopen zomer eindelijk tijd voor nieuwe muziek. “Het wordt weer compleet anders dan de vorige, net zoals die weer volledig anders was dan ‘Rock-‘n-Roll” Voor de nieuwe nummers is Dio opnieuw bezig met producer SirOJ, maar de sessies vormen tevens een reünie met oude muzikale vrienden als Big2, Reverse en FS Green. Ook werkt Dio met Idje, Garrincha en Reverse’s protégé Spanker, bekend van producties voor onder meer I Am Aisha, Cho, Hef en Priester. Dio: “Ik wil mijn muziek ook weer horen in de discotheken. Ik ben daar veel te vinden en draai tegenwoordig ook weer vaker dj-sets. Ik heb de clubs gemist.”

Download PDF

Video's

dio youtube

Dio Boeken

Heeft u vragen over beschikbaarheid, prijzen of het boeken van artiesten? Neem dan gerust contact met ons op! We sturen altijd binnen 24 uur een passende reactie of vrijblijvende offerte.

Info & boeken 085-4013459