Donnie boeken

Donnie heeft een Zweedse vader en Nederlandse moeder. Via Vieze Fur van De Jeugd van Tegenwoordig kwam Donnie bij het label Magnetron Music. Zijn eerste release onder de naam Donnie was de mixtape Leipie van het plein, die in 2014 verscheen. Hiervoor heeft hij al eerder samengewerkt met onder andere Lange Frans onder de artiestennaam Young Kermit. In 2015 bracht Donnie samen met Vieze Fur Koud als ik je zoen uit als soundtrack van de film Prins, geregisseerd door Sam de Jong. Later dat jaar verscheen Donnies eerste album Mannelogie, dat volledig geproduceerd is door JVT-producer Bas Bron.

In 2016 bracht Donnie Mentaal uit, een eerbetoon aan de darter Raymond van Barneveld, van wie daarvoor een flinke reeks memes werd gepubliceerd op het Instagram-account van Donnie. Die track kwam later terug op de tweede mixtape genaamd Loei ordinair met samenwerking van onder andere SBMG en de rappers van de Jeugd van Tegenwoordig. Later in hetzelfde jaar verscheen een ep van 6 tracks genaamd Kwart voor monnie, met op de titeltrack Willie Wartaal. In 2016 stond hij op Lowlands en begin 2017 op Eurosonic Noorderslag.

Download PDF

Donnie Boeken

Heeft u vragen over beschikbaarheid, prijzen of het boeken van artiesten? Neem dan gerust contact met ons op! We sturen altijd binnen 24 uur een passende reactie of vrijblijvende offerte.

Info & boeken 085-4013459