Ferry Doedens boeken

Ferry Doedens, die bij het grote publiek vooral bekend is door zijn rol in Goede Tijden, Slechte Tijden, is een waar multitalent. Hij beperkt zich niet tot een enkele artistieke discipline maar manifesteert zich op diverse terreinen, onder meer als acteur en als zanger.

Musicalacteur en levend standbeeld
Al heel vroeg wordt duidelijk dat Ferry Doedens over artistieke talenten beschikt. In 2005 staat hij op 15-jarige leeftijd voor het eerst op de planken in diverse lokale musicalproducties van theater De Lawei in Drachten. Daarnaast figureert hij in ‘Pietje Bell de Musical’. Na de middelbare school volgt Ferry de opleiding Kunst, Theater en Media in Groningen. Hier krijgt hij niet alleen zangonderricht maar volgt hij ook allerlei lessen en workshops in drama, (film)acteren en diverse dansstijlen. In 2006 wint Ferry bovendien het Nederlands Kampioenschap Living Statues in Arnhem in de jeugdcompetitie. Kort daarna wordt hij leadzanger in de coverband ‘Walrus Gumboots’, die uit professionele en semiprofessionele muzikanten bestaat.

Soapacteur en zanger
In 2007 krijgt Ferry Doedens  een hoofdrol in een semiprofessionele musicalproductie in De Lawei in Drachten. Aan het eind van dat jaar doet hij tevens auditie voor Idols 4, waarbij hij het tot de laatste achttien kandidaten weet te schoppen. Vanaf dat moment raakt zijn carrière in een stroomversnelling. Hij wordt benaderd voor de boyband IDSF en treedt daarnaast op als model. In samenwerking met componist Robert Dorn produceert hij een Engelstalig album en ontwikkelt hij zich enorm als zanger. Maar ook als acteur blijft Ferry Doedens zich ontwikkelen. Vanaf april 2009 speelt hij de rol van Lucas Sanders in de soapserie Goede Tijden, Slechte Tijden. Verder is hij te zien als presentator en acteur in verschillende televisieprogramma’s en in het theater als de alternate van Jim Bakkum in de musical ‘Wicked’.

 

Download PDF

Ferry Doedens Boeken

Heeft u vragen over beschikbaarheid, prijzen of het boeken van artiesten? Neem dan gerust contact met ons op! We sturen altijd binnen 24 uur een passende reactie of vrijblijvende offerte.

Info & boeken 085-4013459