Frans Duijts boeken

Frans Duijts toerde al enige jaren door het land als imitator van zijn grote held André Hazes. Een baan waar hij, naast zijn werk bij het familie sloopbedrijf Duijts, toevallig in rolde. Op zijn dertiende begon hij met een drive-in show en later ging hij met artiesten mee als geluidsman. “Ik moest de microfoon testen en dan gaf ik een mooi showtje weg, meestal met nummers van André Hazes”, aldus Frans. Dat deed hij zo goed dat op een gegeven moment de vraag kwam of hij een optreden als Hazes-imitator kon verzorgen tijdens een feest. Van het een kwam het ander en voor hij het wist had Frans er een baan bij. Hoewel hij het geweldig vond de nummers van André Hazes te vertolken, was het een stiekeme droom het ooit met eigen repertoire te proberen. De omslag kwam eind 2005. Frans bracht het door Pierre Kartner (vader Abraham) geschreven nummer ‘Jij denkt maar dat je alles mag van mij’ uit.
Frans: “Ik kreeg zulke goede reacties op mijn uitvoering van dit nummer dat het me aan het denken zette. Hoe zouden mensen het vinden als ik ook echt Frans Duijts nummers zou uitbrengen?”. In 2006 verscheen het album ‘Ik zing een lied voor jou’(later is de titel veranderd in ‘Denken dat je alles mag’) met grotendeels eigen repertoire. Frans bereikte ereen grote schare fans mee, maar toch wilde hij nog meer een eigen sound neerzetten. Dit gebeurde dan ook op zijn tweede, later met platina bekroonde, album dat de toepasselijke titel ‘Zo ben ik mezelf’ meekreeg. De regionale en Nederlandstalige stations hadden de zanger al eerder omarmd, maar vanaf dat moment pikte ook de landelijke radio en tv zenders hem op. “Het levenslied is nou eenmaal een taal die iedereen begrijpt”, aldus Frans die zich inmiddels één van de populairste volkszangers van Nederland mag noemen. In 2010 kwam Frans Duijts met zijn derde album:‘Leef je droom’. Dit album werd
een volwassen, rijk geproduceerd album met een mooie balans tussen ballads, mid-tempo nummers en up-tempo songs. Nog in datzelfde jaar mocht Frans Duijts wederom een platina award in ontvangst nemen voor de verkoop van meer dan 50.000 exemplaren van dit album. Ook verscheen in dat jaar bij RTL4 de 8-delige reallife soap rondom de Familie Duijts. De kijker kon een kijkje nemen in het leven van de Tielse sloper en zijn gezin. “Het werd een spannende weg naar een ode aan mijn familie, want een familiemens ben ik zeker”, aldus Frans. Niet veel later schreef Frans Duijts de eerste nummer 1 hit notering op zijn naam met zijn single ‘Morgen is pas morgen’, geschreven door het schrijversduo Nick Schilder en Roel van Velzen.
In 2015 zat Frans Duijts op de kop af 10 jaar in het vak. Om dit te vieren bracht hij een verzamelalbum uit genaamd: “10 jaar –Mijn grootste hits tot nu toe”.
Op dit album zijn, zoals de titel al zegt, zijn grootste hits te vinden als: ‘Jij denkt maar dat je alles mag van mij” en “Lieveling”, maar ook de covers uit het Tv-programma: “De Beste Zangers van Nederland”.
Eind 2016 kwam de sympathieke volkszanger met zijn zevende album genaamd: ‘Tijdloos’. Zijn laatste single, afkomstig van dit album, is genaamd ‘Wat is dan liefde?’. Frans werkte mee aan het project ‘De Liedjeskast’, van Ge Reinders, waarvoor hij de track ‘Het Verlengtruclied’ heeft ingezongen. Een toegankelijk, muzikaal taalprogramma met (online) oefeningen waarmee iedereen zijn Nederlandse taal kan verbeteren. Ook artiesten als Guus Meeuwis, Shirma Rouse en Karsu verleenden hun medewerking.

Download PDF

Video's

Frans Duijts – ‘s-GravelandONBEWERKTE FOTO’S!!!!foto: William Rutten

Frans Duijts Boeken

Heeft u vragen over beschikbaarheid, prijzen of het boeken van artiesten? Neem dan gerust contact met ons op! We sturen altijd binnen 24 uur een passende reactie of vrijblijvende offerte.

Info & boeken 036 - 234 00 44