Froukje boeken

Froukje (2001) breekt in 2020 door met haar hit ‘Ik Wil Dansen’. Ze wordt al snel door verschillende media benoemd tot een van de meest talentvolle popartiesten van Nederland. ‘Ik Wil Dansen’ werd in 2021 tevens gekozen tot Song Van Het Jaar door het publiek van VPRO/3voor12. Haar debuut-EP ‘Licht En Donker’ volgt en is goed voor bijna 30 miljoen streams waarmee ze zich vestigt als Nederlandse artieste.  Froukje wint met ‘Licht En Donker’ een Edison in de categorie Best Alternative: “Met haar EP Licht En Donker sleept ze ons door de pandemie, door op betoverende wijze de status quo te bezingen. Ook in tijden van corona ontstaan er liefdes, worden mensen volwassen en willen mensen dansen, en niemand verwoordt dit beter dan Froukje.

Door De Volkskrant werd ze benoemd als poptalent van 2022. De jury omschreef haar muziek als “sprankelende, melodieuze popliedjes (…) geschreven met gitaar en piano, maar elektronisch uitgewerkt, voorzien van speelse teksten, als notities uit een jongvolwassen leven.” Afgelopen jaar verscheen haar tweede EP ‘Uitzinnig’, met onder andere ‘Zonder Gezicht’ en ‘Niets Tussen’. Ook op deze EP heeft Froukje alle teksten en muziek zelf geschreven. Ze speelde deze zomer op elk groot festival, waaronder Pinkpop, Best Kept Secret en Lowlands. Haar eigen tourshows verkochten allemaal razendsnel uit en in het najaar van 2022 bekroonde ze haar jaar met uitverkochte AFAS Live show.

Op dit moment werkt ze aan haar debuutalbum, dat naar alle waarschijnlijkheid in het najaar van 2023 verschijnt.

Download PDF

Foto's

Froukje Boeken

Heeft u vragen over beschikbaarheid, prijzen of het boeken van artiesten? Neem dan gerust contact met ons op! We sturen altijd binnen 24 uur een passende reactie of vrijblijvende offerte.

Info & boeken 085-4013459