Geza Weisz boeken

Géza doorliep het Barlaeus Gymnasium in Amsterdam en deed vervolgens auditie voor de Toneelschool Amsterdam en de Toneelacademie Maastricht, waarvoor hij is afgewezen. Over zijn ervaring als leerling aan het Barlaeus, vertelde Weisz:

“In het begin vond ik het Barlaeus helemaal niet zo geweldig, maar toen het klassentoernooi kwam, was ik totaal verkocht. Ik leefde er echt het hele jaar naartoe. Ik deed ook echt overal aan mee, ik vond het zo tof. Voetbal, basketbal, toneel, muziek, film! Daarna vond ik het Barlaeus echt te gek. Er zijn hele leuke leraren. En leerlingen. Maar aan de andere kant, ik leerde niet graag , het interesseerde me weinig. Altijd met hakken over de sloot over, altijd toch wel een beetje stressen. Maar wat ik heel erg mis aan het Barlaeus, is het hele middelbare school gebeuren. De sfeer, de groepjes, op het Barlaeus had je zoveel verschillende mensen. De populaire meisjes, de alternatieve types, de intellectuelen, de stoere jongens…”

Na zijn afwijzing aan beide toneelacademies ging hij werken bij castingbureau Kemna Casting en reisde hij een maand lang rond in Brazilië, waarover hij sprak: “Ik was bijna nooit meer teruggekomen, het heeft mijn hart gestolen.”

Tijdens zijn reis in Brazilië hoorde hij van Kemna Casting dat hij auditie mocht doen voor Timboektoe (2007). Hij bereidde in het vliegtuig op weg naar Nederland zijn auditie voor en kreeg uiteindelijk de rol. Weisz besloot om alsnog terug te gaan naar Nederland omwille zijn ambities en vrienden, en deed een tweede keer auditie voor de toneelschool in Amsterdam, nu met succes. In de zomer van 2007 filmde hij Timboektoe en deed mee aan een voorstelling van Sander Vogel. Over zijn ervaring met het meewerken aan Timboektoe vertelde hij: “Timboektoe was toch wel bijzonder, want het was natuurlijk mijn eerste grote film. En als klein jongetje las ik stiekem wel alle Carry Slee boeken.” Daarna volgde hij lessen aan de toneelschool, waar hij positief over sprak: “Op de toneelschool zijn ze nooit helemaal tevreden, het kan altijd beter. Maar dat is wel heel goed, want daardoor wordt je ook goed.”

Weisz is in begin 2012 afgestudeerd aan de Toneelschool Amsterdam. Als dj verschijnt hij regelmatig in de Amsterdamse nachtclubs Jimmy Woo, AIR en Chicago Social Club.

Download PDF

Geza Weisz Boeken

Heeft u vragen over beschikbaarheid, prijzen of het boeken van artiesten? Neem dan gerust contact met ons op! We sturen altijd binnen 24 uur een passende reactie of vrijblijvende offerte.

Info & boeken 085-4013459