Hansen Tomas boeken

Hansen Tomas wordt geboren op 1 maart 1987 te Apeldoorn als jongste van een tweeling. Het hechte gezin heeft dan al 2 kinderen. Tijdens zijn jeugd krijgt Hansen muziek met de paplepel ingegoten. Hij leert gitaar en piano spelen tijdens de vele sessies met o.a. zijn vader en oudere broer; professionele zang- of muziekles volgt hij niet. Door zijn prettige stemgeluid wordt Hansen al snel tot leadzanger van de familie gebombardeerd. Geen familie- of schoolfeest gaat voorbij zonder dat Hansen zijn muzikale talenten toont. Verder speelt hij op zijn zolderkamer alles na wat op de radio voorbij komt en droomt hij ervan ooit zelf op de radio te horen te zijn.

Zoals velen die de weg in de muziekindustrie niet goed kennen, zoekt Hansen zijn toevlucht tot audities waar men op zoek is naar nieuw zangtalent. Zo neemt Hansen –onder opgaaf van een valse leeftijd- in 2003 deel aan een auditie voor een internationale popgroep. Al snel blijkt dat men niet op zoek is naar mensen die -naast kunnen zingen- ook een instrument bespelen. Omdat het artiestenmanagement wel onder de indruk is van Hansen ‘beloven’ zij op termijn contact met hem op te nemen.

Het is inmiddels april 2006. De ‘belofte’ herinnert Hansen zich niet eens meer, als plotseling de telefoon gaat en hij het management uit 2003 aan de lijn heeft. In diverse gesprekken geeft Hansen duidelijk aan wat voor muziek hij wil maken. Vervolgens reist hij 2 jaar lang stad en land af om muziek- en zanglessen te volgen en bezoekt hij de studio’s van menig songwriter en producer voor demo-opnamen. In iedere studio die hij bezoekt is men even enthousiast over het bijzondere talent van Hansen.

Medio 2007 nodigt Hansen 12 vooraanstaande Nederlandse songwriters (met verschillende achtergronden!) uit in het plaatsje Berg en Dal. Onder begeleiding van Hansen ontstaat daar de ‘Hansen Tomas’-sound en worden in 7 dagen ruim 24 songs geschreven.

Hoewel Hansen Nederlandstalige teksten zingt, wil hij vooral dat zijn muziek Amerikaans klinkt. In een Stockholmse vintage-opnamestudio vindt hij exact de sound die hij voor ogen heeft. Om de Amerikaanse sound nog meer te benaderen, laat hij het album mixen en masteren in de Verenigde Staten door internationale top-engineers.

Luisterend naar de radio, nog altijd op dezelfde Apeldoornse zolderkamer, wacht Hansen inmiddels in spanning af of zijn eerste single ‘1000 en 1 gedachten’ voorbij komt en een langgekoesterde droom in vervulling gaat…

Download PDF

Hansen Tomas Boeken

Heeft u vragen over beschikbaarheid, prijzen of het boeken van artiesten? Neem dan gerust contact met ons op! We sturen altijd binnen 24 uur een passende reactie of vrijblijvende offerte.

Info & boeken 085-4013459