Jan Smit boeken

Jan Smit, wie kent ‘m niet? De Volendammer scoort op tienjarige leeftijd al zijn eerste nummer één-hit met ‘Ik zing dit lied voor jou alleen’ en verdwijnt vervolgens niet meer van het hoogste podium. In de tussenliggende jaren weet hij niet alleen te scoren met tal van hits, maar ook op andere vlakken blijft hij zich ontwikkelen. Jan Smit boeken is veel meer dan alleen een populaire volkszanger inhuren.

De bekendste vertolker van de palingsound heeft inmiddels meer dan 18 albums op zijn naam staan en tientallen singles. Het schrijven van een megahit is voor hem inmiddels net zo gewoon als een koekje bij de koffie. Althans, zo lijkt het. Want reken maar dat er ook bij een van Nederlands grootste artiesten aller tijden heel wat energie en tijd in gaat zitten. Jan Smit doet namelijk niks op halve kracht.

Biografie van Jan Smit

De glansrijke carrière van Jan Smit wordt in 1997 gelanceerd met ‘Ik zing dit lied voor jou alleen’ – een ode aan zijn overleden oma. Hij is in één klap beroemd in Nederland, maar ook in België, Duitsland, Oostenrijk, Italië en Frankrijk kent hij succes. “In Duitsland stond ik avond na avond in enorme hallen op te treden, zo’n beetje mijn hele puberteit lang. Ik heb er geleerd te entertainen. Mijn muzikale basis werd daar gelegd”, zegt hij daarover.

In 2005 keert hij huiswaarts. Nederland wordt ‘heroverd’ en sluit de dan inmiddels twintigjarige zanger opnieuw in de armen. “Ik heb meer bereikt dan ik ooit had durven dromen, met een Edison, TMF Award, Gouden Harp en alle platina platen.” En niet alleen zijn albums en singles zijn een continue bron van succes, ook zijn tv-optredens oogsten lof. Hij is een graag geziene gast in De Beste Zangers van Nederlanden maakt indruk met De Toppers, waar hij geregeld als gastartiest optreedt.

Jan Smit inhuren voor een concert of liveshow

Jan Smit leerde de fijne kneepjes van het artiestenvak naar eigen zeggen in zijn Duitse periode. Hij was toen jong en had nog veel te leren. Dat is nu wel anders. Een optreden van de vlotte Volendammer is een spektakel op zich. Zaal na zaal, hal na hal en festivalweide na festivalweide moet eraan geloven. Jan Smit inhuren voor een concert is een garantie op een geslaagde avond.

De gevierde rasartiest kan terugvallen op een enorm reservoir aan megahits, meezingers en fuifnummers, die bij jong en oud een lach of een traan op het gezicht toveren. Tel daar zijn gevoel voor show bij op en u weet zeker: met het boeken van Jan Smit voor een concert wordt het ongetwijfeld een feestje om nooit meer te vergeten.

Snel, veilig en vertrouwd Jan Smit boeken

Jan Smit inhuren voor een liveshow? Laat het ons weten! U kunt contact met ons opnemen voor meer informatie over prijzen en beschikbaarheid. Wij sturen altijd binnen 24 uur een passende reactie, indien gewenst met een vrijblijvende offerte.

Biografie © Artiestenbureau.nl – Almere

Download PDF

Jan Smit Boeken

Heeft u vragen over beschikbaarheid, prijzen of het boeken van artiesten? Neem dan gerust contact met ons op! We sturen altijd binnen 24 uur een passende reactie of vrijblijvende offerte.

Info & boeken 085-4013459