Jeroen van Koningsbrugge boeken

Jeroen volgde de Toneelschool in Maastricht zo ook de Kleinkunst Academie in Amsterdam. Nog tijdens zijn studie, werd Jeroen benaderd door Theu Boermans en speelde zijn eerste rol in de voorstelling Hamlet (winnaar Gouden Gids Publieksprijs 1998). Daarna volgde voorstellingen als Jeff Koons van Theu Boermans, Hooligans van Peter Pluijmmaekers,Vrolikstraat 26 Huis van Marcus Azzini en Leven in Hel van Ramsey Nasr.In de seizoenen daarna volgde de musicalScheepsjongens van de Bontekoe (Peter de Baan), en de voorstellingen Gilamesj (Theu Boermans) en Orkater’s De Kortste Eeuw (Gijs de Lange).

Bij het grote publiek werd Jeroen vooral bekend door zijn rol als Harry Peeters in de RTL dramaserie I.C., waarin hij drie seizoenen speelde. Ook vertolkte Jeroen hoofdrollen in de tv series Sprint en Koppels. En was hij lama in het BNN improvisatieprogramma De Lama’s.

Op het witte doek was Jeroen inmiddels ook meerdere malen te zien. Zo veroverde hij de hoofdrol in de film Link onder regie van Froukje Tan. In 2010 speelde Jeroen in de Nederlandse verfilming van Loft onder regie van Antoinette Beumer, waarvoor hij een Rembrandt Award voor beste acteur ontving.

Op dit moment is Jeroen wekelijks te zien als vaste teamcaptain in het spelprogramma Ik Hou van Holland en speelt hij de hoofdrol in de nieuwe Talpa serie Iedereen is Gek op Jack. In 2010 en in 2011 won Jeroen de felbegeerde Zilveren Televizier Ster.

Tussen 2007 en 2010 maakte Jeroen samen met zijn vriend Dennis van de Ven het sketches programma Draadstaal voor de VPRO. Op dit moment zijn zij in voorbereiding voor het tweede seizoen Neonletters, tevens een sketches programma, dit keer voor de AVRO

Het duo kwam als JURK! in 2010 na jarenlange voorbereidingen met hun debuut album: Avondjurk.
De release van dit album werd gevolgd door een Gouden Plaat en uitverkochte theatertour.

Download PDF

Jeroen van Koningsbrugge Boeken

Heeft u vragen over beschikbaarheid, prijzen of het boeken van artiesten? Neem dan gerust contact met ons op! We sturen altijd binnen 24 uur een passende reactie of vrijblijvende offerte.

Info & boeken 085-4013459