Jochen Miller boeken

Jochen van der Steijn, geboren in het Brabantse plaatsje Mill, begon zijn carrière onder de naam DJ Jochen. Vorig jaar heeft hij zijn artiestennaam veranderd in Jochen Miller en heeft hij een duidelijk eigen geluid weten te ontwikkelen. Veelbelovend werd hij vaak genoemd, tegenwoordig is hij het ook werkelijk waar aan het maken. De Jochen Miller sound valt te omschrijven als style-blending tech-trance: energiek, uplifiting en high quality. Gekenmerkt door constante melodieën met weinig breaks en moddervette baslijnen. De jonge DJ / producer (25 jaar) zit vol met passie voor muziek en lijkt er helemaal klaar voor om door te stoten naar De Top.

In zijn jonge tienerjaren ontwikkelde Jochen Miller zijn interesse in dance muziek. In de discotheek van zijn vader oefende hij op zijn mixtechnieken en werd hij resident DJ op 16-jarige leeftijd, gevolgd door een residentie in club Zino’s in Tilburg toen hij 18 was. In 1999 stond hij tijdens Dance Valley in de finale van de Nederlandse mix kampioenschappen waar hij zich onderscheidde van de rest door zijn scratchen, loops en het mixen met 3 draaitafels. Hij stopte met zijn studie aan de Hogere Hotelschool toen de Lexion in Westzaan op zijn pad kwam, waar hij met name tijdens het draaien op afterparties veel geleerd heeft. Sinds 2001 is Jochen Miller resident DJ van de populaire club The Matrixx in Nijmegen. ID&T Magazine bestempelde hem in 2004 tot ‘dé verrassing van het jaar’. En Jochen Miller’s ster is nog steeds rijzende!

Om de top te bereiken én te behouden is het belangrijk om zelf platen te produceren, vindt Miller. Geïnspireerd door de vette clubplaten die hij wekelijks draait, besloot Jochen Miller een paar jaar geleden zelf te gaan produceren. Hij liet thuis een studio bouwen, waar hij gemiddeld vier volle dagen per week te vinden is. ‘Vanity’ (ID&T free for all label) heeft het begin 2005 in binnen- en buitenland erg goed gedaan. In maart 2005 stond hij maar liefst met twee producties in de top 10 van de nationale dance charts: ‘Miller & Fijneman – San Pedro’ (Outstandin, Black Hole Recordings) en ‘Silent Electra – For this moment’. Daarnaast staan er een aantal remixen op stapel, waaronder Eastcoast’s ‘We are united’ (Midtown).

Zijn groeiende bekendheid resulteerde in optredens door heel Nederland en op grote evenementen als Innercity, Mysteryland, Impulz en Decibel Outdoor. Tijdens de Nijmeegse 4-daagse verzorgt Jochen Miller sinds 2002 jaarlijks spetterende avonden onder de Waalbrug voor duizenden feestgangers. De charismatische DJ stond dit jaar solo op de Matrixx truck tijdens de FFWD Dance Parade in Rotterdam. Een ander hoogtepunt was zijn optreden in The Space, Miami (USA) tijdens de Winter Music Conference 2004 en optredens in o.a. Spanje, Griekenland, Polen en Groot-Brittannië.

April 2005 wordt de 5e Matrixx compilatie gelanceerd. Deze zal net als de voorgaande vier cd’s weer door Jochen Miller zelf samengesteld en gemixt worden. Vanaf dit jaar wil Jochen Miller zich meer op het buitenland gaan richten. De combinatie produceren / optreden bevalt hem goed en hoopt hij beide continu te blijven ontwikkelen. De muzikale koers die Jochen Miller de komende tijd zal varen is techno, met trance invloeden en zo nu en dan een tikkeltje progressive. Dat is wat hij met veel kwaliteit wil neerzetten. In de verre toekomst zou hij misschien wel een eigen label willen starten of een platenzaak openen. Maar de komende jaren gaan we vooral genieten van deze DJ / producer op de plek waar hij zich het meest thuis voelt: achter de draaitafels.

Download PDF

Jochen Miller Boeken

Heeft u vragen over beschikbaarheid, prijzen of het boeken van artiesten? Neem dan gerust contact met ons op! We sturen altijd binnen 24 uur een passende reactie of vrijblijvende offerte.

Info & boeken 085-4013459