Johan Gielen boeken

1995 – 2002
De dj profiteert van de opkomst van trance en draait op grote festivals en megaraves waaronder Dance Valley, Mystery Land, Trance Energy en Sensation White in de Amsterdam ArenA. Naast dj is Johan Gielen ook actief als producer. Samen met zijn Belgische muzikale vriend Sven Maes (a.k.a. Svenson) brengt hij vanaf 1995 trance uit onder diverse namen. De twee verzorgen remixen en productiewerk voor o.a. Chicane, Delerium, Vengaboys, Tiësto, Scooter, Alice DeeJay en Boy George. Onder de naam Airscape scoren ze hits met de singles L’Esperanza, Twisted, We Know What You Did… en Cruising. Andere namen die het duo gebruikt voor plaatuitgaven zijn Allegro, Boccaccio Life, Body Heat, Buzzerr, Ramses, Strawberry Flavour en Svenson & Gielen. Soms worden ze terzijde gestaan door derden als Alex Gold (met Balearic Bill) en DJ Jean (onder de naam Summer Madness). Gielen werkt ook regelmatig samen met de eveneens Belgische danceproducer Jeff Vanbockryck (Jeff Hypp). Samen maken ze platen als J’N’J, OXY, Supertronic Co., Transformer 2, Voodoo Suite en Rave Crusader (met Chris Inger en Patrick Claesen). De producer is ook betrokken bij platen van A Special Person (met Marco V. en Benjamin Kuyten), Abnea (met Peter Luts), Azzuro Project (met Yvo Donckers en zangeres Jade 4U) en Blue Bamboo (met Oliver Adams).

Johan Gielen boeken voor uw evenement

2003 – 2006
Net als zijn collega’s Tiësto, Ferry Corsten en Armin van Buuren is de trance van Johan Gielen populair in Engeland. Minstens een keer per maand draait hij aan de overkant van de Noordzee. Eind 2003 stijgt hij met reusachtige schreden van de vijftigste naar de 24ste plek in de jaarlijkse DJ Top 100 van het Britse DJ Magazine. In 2004 start hij zijn eigen Dutch DJ Agency en draait hij onder meer op een eigen truck tijdens de achtste editie van de Fast Forward Dance Parade (FFWD) in Rotterdam. Met het optreden promoot hij tevens zijn eigen internationale tournee Johan Gielen For You. Hij draait ook tijdens Strike One – The Arrival, een massaal dance event in Rotterdamse Kuip. In 2005 doet hij onder meer mee aan het Amsterdam Dance Event en de vijfde editie van Frequence Outdoor op het Eerselse E3-strand. In Japan wint hij het wereldkampioenschap koi-karper kweken met zijn vis Koi Goshiki. Gielen brengt in 2006 zijn debuutalbum Revelations uit op zijn label Tunes For You. Op de plaat staan zowel trance als progressive en techno, met bijdragen van zanger Josh Millstone en gitarist Joep Berkenbosch. Jop van Amelsfoort en Jim Hermsen zijn (mede)verantwoordelijk voor de meeste composities. De track Dreamchild is een compositie van het duo Bervoets & De Goeij (ook bekend als Rank 1). De wereldwijde distributie wordt verzorgd door Black Hole Recordings, hetzelfde label als DJ Tiësto. Tijdens de editie 2006 van Trance Energy in Utrecht verzorgt Gielen voor het eerst in zijn carrière een liveshow.

Johan Gielen boeken voor uw evenement

2009
Johan Gielen presenteert maandelijks zijn online-radioshow en podcast Global Sessions. Hij stelt het mixalbum Private Party samen voor Black Hole Recordings. De compilatie bevat onder meer een eigen remix van zijn single My Love (onder de naam Airscape met zang van Jes Brieden). U Got To Know is de eerste single van het project The Dubguru samen met Virtual Vault (de Brabantse producers Carlos Sun Juan en Ben Huijbregts). Het nummer is een trancebewerking van de gelijknamige hit van het Italiaanse Capella.

Alle gages van bekende dj’s zijn op aanvraag en worden uitsluitend op offerte basis verstrekt. Voor informatie over beschikbaarheid en boekingen kunt u contact opnemen met ons artiestenbureau.nl

Download PDF

Johan Gielen Boeken

Heeft u vragen over beschikbaarheid, prijzen of het boeken van artiesten? Neem dan gerust contact met ons op! We sturen altijd binnen 24 uur een passende reactie of vrijblijvende offerte.

Info & boeken 085-4013459