Julia van Bergen boeken

Julia van Bergen werd op 17 september 1999 geboren in Harderwijk maar groeide op in Zeewolde. Al op jonge leeftijd werd duidelijk dat ze graag op het podium stond. Eerst met klassiek ballet en later door de muziek. Op haar 9e begon ze met pianoles. Ze leerde zichzelf te begeleiden op de piano en dat was het voorzichtige begin van haar zangcarrière. Doordat Julia regelmatig filmpjes op YouTube zette, viel ze op bij scouts van The Voice Kids en het Junior Songfestival. Dit leidde ertoe dat ze met het zelfgeschreven nummer ‘Around’ meedeed aan de audities van het Junior Songfestival in het voorjaar van 2014. Ook nu weer begeleidde Julia zichzelf op de piano. Dit bleef niet onopgemerkt bij de jury die haar roemde om haar muzikaliteit.

Dit leidde tot een finaleplaats bij het Junior Songfestival. Haar producers, Joost Griffioen en Stas Swaczyna van The Rocketeers, gingen met ‘Around’ aan de slag en maakte er een actueel en finale-waardig nummer van. Julia won hiermee glansrijk zowel de halve finale als de finale van het Junior Songfestival met het maximum aantal punten en mocht Nederland vertegenwoordigen in Malta! Ze eindigde daar op een knappe 8e plaats. Maar ook na het Eurovisie Junior Songfestival hield het niet op voor Julia. Zo trad ze samen met de andere JSF-finalisten op tijdens het Zapp-Sinterklaasfeest. Ook stond ze te midden van grote Nederlandse namen als Sharon Doorson, Niels Geuzebroek en Sandra van Nieuwland tijdens Kerst met de Zandtovenaar dat rond de Kerstdagen meerdere keren op televisie te zien was.

Ook treedt Julia regelmatig op overal in het land. Zo was ze een aantal keren te gast bij ‘Junior Songfestival on tour’, gepresenteerd door Rachel Traets, oud-winnares van het JSF. Ook was ze de hoofdact tijdens de Grote Beestebende-dag op 13 juni jl. in het Dolfinarium te Harderwijk. Deze dag werd gepresenteerd door Jochem van Gelder.

Afgelopen zomer trad Julia maar liefst 6 zaterdagavonden op tijdens het Negen Pleinen Festijn in De Efteling, samen met oud JFS-winnaars Rachel, Ralf en Mylène en Rosanne. Op 25 en 26 september trad Julia op tijdens de TINA-dag XXL. En natuurlijk maakte zij haar opwachting tijdens de live-shows van het JSF en de Europese finale in Sofia!

20 december konden honderden kinderen en hun ouders genieten van de door Meidenmagazine en Jan Vis georganiseerde schitterende Kerstshow in de Brabanthallen in Den Bosch. Samen met Ralf, Rachel, Mylène en Rosanne en dit keer ook Femke en Shalisa, zong Julia diverse kerstliedjes en natuurlijk haar eigen nummer ‘Around’! Julia bleef ook na het Junior Songfestival nauw contact houden met ‘haar’ Rocketeers!

In juni 2015 kwam een Engelstalige, akoestische versie uit van Around. ‘Round and Around’ kwam meteen hoog de Kids top 20 binnen en het nummer werd in grote getalen gedownload!

En in december 2015 ging Julia opnieuw de studio in met The Rocketeers. Dit keer met een geheel zelf geschreven gevoelige ballad. Het nummer ‘Baby come home’ werd geheel live en in één take in de studio van The Rocketeers opgenomen! Het werd uitgebracht op 28 december; de beelden van de live studio-opname waren in de eerste dagen van het nieuwe jaar te zien op Youtube ‘Baby come home’ werd meteen goed ontvangen en Julia werd direct uitgenodigd om het nummer in de Zapp Kids Top 20 te vertolken.

Binnen het nieuwe concept ‘The Producers House’ van The Rocketeers, is Julia’s vierde single inmiddels alweer uitgebracht: ‘the One’. Ook aan dit nummer schreef zij zelf mee. Op 11 juni jl. had ‘the One’ zijn release en was Julia diezelfde dag al te gast bij de Kids Top 20 om het nummer te laten horen.

Download PDF

Julia van Bergen Boeken

Heeft u vragen over beschikbaarheid, prijzen of het boeken van artiesten? Neem dan gerust contact met ons op! We sturen altijd binnen 24 uur een passende reactie of vrijblijvende offerte.

Info & boeken 085-4013459