Kensington boeken

Kensington sleutelde de eerste maanden van 2012  aan hun tweede album, dat Vultures zal gaan heten.

Op 6 april 2012 verschijnt tweede single Send Me Away op Universal Music. De single wordt veel gedraaid op radiozender 3FMen uitgekozen als ‘Single van de Week’ door onder andere de Coen en Sander Show.

De band werd in 2012 genomineerd in twee categorieën bij de 3FM Awards. Naast een nominatie voor de Serious Talent Award werd Kensington ook genomineerd in de categorie Beste Artiest Rock, Op 11 mei 2012 verschijnt het tweede album Vultures, geproduceerd door Kensington zelf, in samenwerking met Niels Zuiderhoek. Het album is voor het grootste deel opgenomen in de YouGuysMusic studios in Berlijn. De drums werden opgenomen in de eveneens Berlijnse Studio Erde. Het album wordt vervolgens gemixt in Londen door de beroemde producer Cenzo Townshend, die onder andere heeft gewerkt met Snow Patrol en U2. De mastering wordt gedaan door Steve Fallone, bij Sterling Sound in New York.

OOR noemt Vultures “de beste Nederlandse plaat van het jaar”.
In juni reist de band naar London om een videoclip op te nemen voor derde single No Way Out. singel beleeft op 3 juli zijn radiopremière in de Coen en Sander Show op 3FM en wordt in dezelfde week ‘gemaakt’ door luisteraars van Radio 538 in Maak Het of Kraak Het. Ook de luisteraars van het 3FM-programma MetMichiel zijn enthousiast: zij geven No Way Out een 9. Begin juli vertrekt Kensington weer voor een korte periode naar Berlijn om nieuw materiaal op te nemen. Ondertussen verschijnt op 10 juli de video voor No Way Out officieel. De première is wederom voor de Coen en Sander Show. De single is vanaf 13 juli te downloaden.
In het najaar van 2012 doet Kensington een uitgebreide Nederlandse clubtournee langs 18 zalen.

De band weet een groot deel van de zalen uit te verkopen, waaronder Rotown in Rotterdam, 013 in Tilburg en Tivoli Oudegracht in thuisstad Utrecht. Aan het begin van de tour, op 7 september, brengt Kensington Don’t Look Back uit als single. Ook deze single doet het goed op radiozender 3FM. De single bereikt nummer 39 in de Mega Top 50 en wordt door de Coen en Sander Show gebombardeerd tot SuperCrazyTurboTopHit. Daarmee is Kensington de enige band die deze eer twee keer te beurt valt. Op 22 september is Kensington te gast in de eerste aflevering van Toppop3, het nieuwe muziekprogramma van Gerard Ekdom. De band speelt single Don’t Look Back en een coverversie van Ben Howard’s Keep Your Head Up, een nummer dat ook de gehele Vultures tour op de setlist zal staan. De recensies van de shows van deze Vultures tour zijn over het algemeen positief. Online magazine Dutchscene merkt bijvoorbeeld de professionele lichtshow op, die maakt dat de show op alle punten klopt[. Roarezine schrijft: “De nummers staan als een huis en het lijkt onmogelijk de band op fouten te betrappen.”

Vultures  zal ook in Duitsland, België, Oostenrijk en Zwitserland worden uitgebracht. De release van de internationale versie van het album vond plaats op 11 januari 2013. Ook de internationale editie zal worden uitgebracht door Universal Music.
Eind december2012  sluit Kensington de Vultures tour af met een uitverkocht optreden in Tivoli Oudegracht. Tijdens deze show worden opnames gemaakt voor de video voor een nieuw nummer, Home Again. Dit nummer zal worden toegevoegd aan de internationale editie van Vultures.

Op 7 januari 2013 komen de single en de video officieel uit. Naast beelden van de show in Tivoli Oudegracht zijn in de video ook backstage beelden te zien en opnames die gemaakt zijn tijdens de eindshow van 3FM’s Serious Request. Regisseur en editor van de video is Boris Booij.

Kensington begint 2013 met shows op het Eurosonic Noorderlag festival. Verder staat in maart nog een club tour langs Nederlandse zalen gepland[Allen uitverkocht) ] een optreden in het voorprogramma van Two Door Cinema Club

Ook is Kensington de eerste Nederlandse band die is bevestigd voor Pinkpop.

Download PDF

Kensington Boeken

Heeft u vragen over beschikbaarheid, prijzen of het boeken van artiesten? Neem dan gerust contact met ons op! We sturen altijd binnen 24 uur een passende reactie of vrijblijvende offerte.

Info & boeken 085-4013459