Kraantje Pappie boeken

Alex van der Zouwen, beter bekend als Kraantje Pappie, ontdekt al op jonge leeftijd dat hiphop hem raakt. De jonge Kraan grist geregeld wat cd’s weg uit de collectie van zijn vader en luistert aandachtig naar het beste werk van artiesten als Bodycount en Run DMC. Deze acts maken indruk en zetten hem aan zich verder in de muziek te verdiepen. Nu, ruim twintig jaar later, is Kraantje Pappie zelf te boeken als gevierd artiest.

De roots van Kraanje liggen in de regio Rotterdam, maar zijn middelbare schooltijd brengt hij door in Groningen. Het is in die periode – naast dat hij op hoog niveau sport – dat hij ontdekt dat spelen met woorden en het vertellen van een eigen verhaal hem goed ligt. Hij gaat er zelf mee aan de slag en zet zijn verzinsels op een beat. De eerste contouren van de artiest die hij nu is, zijn daarmee voorzichtig geschetst.

Biografie van Kraantje Pappie

De zoon van een vroegere kraanmachinist in de Rotterdamse haven (zie daar zijn artiestennaam) begint in 2007 door zijn mixtapes op te vallen in de hiphopgemeenschap. Met het winnen van de Groningse hiphopcontest Before the fame Awardskomt zijn carrière als rapper definitief van de grond. Debuutalbum ‘Crane’ uit 2012 betekent zijn doorbraak bij het grote publiek.

‘Crane II’ uit 2014 met de megahit ‘Feesttent’ en met het drieluik ‘Guardian van de Real Shit I, II & III’ (allen in 2015) pakt hij het nog serieuzer aan. Een jaar later volgt ‘Crane III’ en in 2018 verschijnt ‘DADDY’, dat de tweede plek haalt in de Album Top 100. Tussendoor scoort hij meerdere nummer één-hits, waaronder ‘Lil’ Craney’. Die track levert hem een platina-plaat op.

Kraantje Pappie inhuren voor concert of festival

Kraantje Pappie is zo’n artiest die je live gezien moet hebben. De goedgebekte Rotterdamse Groninger heeft een naam hoog te houden als superentertainer, die zich altijd voor de volle 100% geeft op het podium. Shows afraffelen is voor hem geen optie. Kraantje Pappie inhuren voor een concert of festival betekent dan ook altijd één ding: het wordt een knalfeest.

De ex-judoka – Kraantje Pappie stond ooit als Nederlands kampioen op het punt om naar het EK te gaan – weet als geen ander wat ervoor nodig is om het publiek mee te krijgen. Hij kan daarvoor altijd teruggrijpen op zijn grootste hits, maar schuwt ook de gevoelige momentjes niet. En juist dát maakt een concert van deze artiest zo’n onvergetelijke ervaring.

Boek Kraantje Pappie via de vertrouwde weg

U kunt Kraantje Pappie inhuren voor festivals, concerten en andere evenementen. Benieuwd naar alle mogelijkheden, de kosten en beschikbaarheid? Neem contact met ons op. Wij sturen u altijd binnen 24 uur een passende reactie, inclusief vrijblijvende offerte.

Biografie © Artiestenbureau.nl – Almere

Download PDF

Video's

kraantje

Kraantje Pappie Boeken

Heeft u vragen over beschikbaarheid, prijzen of het boeken van artiesten? Neem dan gerust contact met ons op! We sturen altijd binnen 24 uur een passende reactie of vrijblijvende offerte.

Info & boeken 085-4013459