Laura Jansen boeken

Singer/songwriter, dochter van een Amerikaanse moeder en een Nederlandse vader en al 9 jaar woonachtig in de USA. Met haar innemende persoonlijkheid, kristalheldere stem en onverbloemde muzikaliteit stapte ze tijdens haar bliksembezoek aan Nederland vele huiskamers en muziekharten in met haar vertolking van haar debuutsingle ‘Single Girls’ in het Tv-programma De Wereld Draait Door. ‘Single Girls’ is een voorproefje van Laura’s later dit jaar te verschijnen debuutalbum: een mix van donkere, alternatieve popliedjes en gevoelige pianosongs.

Het was John Ewbank, die Laura Jansen ontdekte en naar Nederland haalde, nadat hij haar clip voor het nummer ‘Bells’ had gezien. Hij bracht haar in contact met Universal Music, die haar een platendeal aanbood. De rest lijkt nu al geschiedenis.

Laura’s Jansens muzikale carrière begon met haar studie aan het Rotterdamse Conservatorium, die haar uiteindelijk deed belanden op het Berklee College of Music in Boston, waar ze de fijne kneepjes van songwriting en protools leerde. “Voor mij was het een natuurlijke stap om naar de USA te gaan. Ik had zo’n zin om mijn eigen ding te doen en mijn eigen stijl te vinden.” En dus pakte ze haar koffers en vertrok naar Boston. Na voltooiing van de opleiding verhuisde ze naar Nashville, een stad vol singer/songwriters. “Maar ik ben geen country schrijver, en dat werd toch wel verwacht. Ik hoorde steeds meer muziek uit LA en dacht daar moet ik zijn”.

De verhuizing van Laura Jansen naar de stad der engelen bleek een schot in de roos. Na lang aandringen trad Laura toe tot het kringetje artiesten dat regelmatig optreedt in het Hotel Cafe, een zaal die vele succesvolle artiesten heeft voortgebracht, waaronder John Mayer, Katy Perry, Jason Mraz, Sara Bareilles en Joshua Radin. Met die laatste tourde Laura zes weken lang door de USA, trad zelfs op tijdens de bruiloft van Tv-ster Ellen DeGeneres en werd al snel beschouwd als het nieuwe veelbelovende talent uit de Hotel Cafe scene. “Ik heb het geluk deel uit te maken van een bloeiende gemeenschap van singer/songwriters die elkaar steunen. Het is te vergelijken met wat er in Greenwich Village gebeurde in de jaren zestig met folkartiesten als Bob Dylan en Joni Mitchell. The Hotel Cafe zit verstopt in een steeg middenin Hollywood, maar alle muziekprogram-meurs, platenbonzen en Tv-studio’s weten het keer op keer te vinden om nieuw talent te ontdekken.”

Niet alleen haar contacten via het Hotel Cafe leverden dit Laura Jansen kansen op. Via MySpace en Twitter wist Laura op eigen kracht in korte tijd een grote fanbase op te bouwen. “Ik zou geen carrière hebben zonder internet. Ik krijg dagelijks mail van nieuwe fans, en via MySpace kwam ik in contact met een filmstudente die mij een gratis clip aanbood voor ‘Bells’. Ik ben een echte nerd, hou van alles dat internet te bieden heeft: Twitter, Facebook.

Download PDF

Laura Jansen Boeken

Heeft u vragen over beschikbaarheid, prijzen of het boeken van artiesten? Neem dan gerust contact met ons op! We sturen altijd binnen 24 uur een passende reactie of vrijblijvende offerte.

Info & boeken 085-4013459