Lee Towers boeken

‘De zingende kraanmachinist’ Lee Towers staat garant voor spektakel. Met zijn prachtige stem en bombastische shows weet de Rotterdammer menig publiek te verwonderen. U kunt Lee Towers boeken voor uw evenement.

Lee Towers brak door toen hij in het programma van Willem Duys werd aangekondigd als ‘de zingende kraanmachinist’.  De zanger was in werkelijkheid echter onderhoudsbankwerker. Daarnaast maakte hij deel uit van het showorkest Len Hauser & The Drifting Five.

Succes
Towers had al enkele singels uitgebracht onder zijn eigen naam Leen Hauser en onder de naam Len Hauser maar pas als Willem Duys zijn nummer It’s raining in my Heart, gecomponeerd door Wallly Taks, draait in het radioprogramma Muziekmozaïek krijgt hij onder de naam Lee Towers succes.  Zijn volgende single, een uitvoering van de klassieker You’ll never walk alone, wordt de grootste hit uit zijn loopbaan en staat wekenlang in de top 10.

De jaren daarna weet Towers met zijn gouden microfoon overal volle zalen te trekken. Hij speelt in 1980 voor het eerst een van zijn grote concerten in De Doelen in Rotterdam, een unicum. Er volgt een uitverkocht optreden in Carré en in 1984 weet hij zelfs tweemaal Ahoy vol te krijgen. Towers treedt de jaren daarna nog vele malen op in Ahoy, onder andere met Anita Meyer. De shows zitten vol met spektakel en worden met de tijd groter.

Feyenoord
De Rotterdammer staat al jaren bekend als een groot fan van Feyenoord en treedt regelmatig op in De Kuip om zijn nummers Mijn Feyenoord en You’ll never walk alone ten gehore te brengen.

In 2003 speelde Towers mee in de jeugdfilm Sinterklaas en het gevaar in de vallei. In 2013 maakte filmmaker Hans Heijnen de documentaire Lee Towers: The Voice of Rotterdam die tijdens het Filmfestival van Rotterdam in première ging. Lee Towers kreeg in 1990 van zijn thuisstad de Erasmusspelden in 2000 de Wolfert van Borselenpenning.

U kunt Lee Towers boeken voor een van zijn spectaculaire shows. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Biografie © Artiestenbureau.nl – Almere

Download PDF

Lee Towers Boeken

Heeft u vragen over beschikbaarheid, prijzen of het boeken van artiesten? Neem dan gerust contact met ons op! We sturen altijd binnen 24 uur een passende reactie of vrijblijvende offerte.

Info & boeken 085-4013459