Linda Wagenmakers boeken

Linda Wagenmakers begon haar muzikale carrière in de hoofdrol van Kim in de originele Nederlandse versie van Miss Saigon in het Circustheater van Joop van den Ende theaterproducties. Linda speelde de bejubelde rol drie jaar lang en was ineens één van de grootste musicalsterren van het moment. Tijdens Miss Saigon sprak en zong Linda de titelrol van de avondvullende Disney Classic Mulan I en II.

Na Miss Saigon speelde Linda in de met een televizierring bekroonde dramaserie Westenwind. De titelsong Laat me vrij om te gaan bezorgde Linda haar eerste hit.

In 2000 won Linda het nationale songfestival met haar legendarische act No Goodbye’s waarbij er dansers onder haar meer dan levensgrote zwart-witte jurk vandaan kwamen. No Goodbye’s leverde Linda een top tien notering in de Nederlandse top 40 op.

Na twee zeer succesvolle seizoenen met de Black Gospeltour in de Nederlandse theaters speelde Linda de met een Musicalfan-award bekroond rol van Maggs in Rocky over the Rainbow. De baanbrekende originele productie kreeg in 2002-2003 een vervolg in een uiterst succesvolle nationale theatertour met louter goede kritieken en uitverkochte zalen.

In 2005 vervulde Linda de hoofdrol in Love Me Just A Little Bit More, een musical komedie gebaseerd op de grootste hits van de Dolly Dots. Tevens speelde Linda hoofdrollen in de originele producties Hans en Grietje (Caramella) en Shhh… It Happens! (Sis samen met o.a. William Spaaij).

In hetzelfde jaar bracht Linda haar eerste solo album Full Circle uit.

In 2010 mocht Linda opnieuw een hoofdrol inspreken en inzingen van de gloednieuwe avondvullend Disney film The Princess and the Frog in de rol van Tiana. Ze werkte hierbij samen met Ruth Jacott en Jeroen van der Boom.

Linda is te horen als soliste op de urban hit Oprechte Liefde samen met Gikkels. De track is een veelgevraagd en veel gedraaide hit bij oa radiozender FunX.

In 2010 vertolkte Linda de rol van Lady of the Lake in Monthy Pythons’ Spamalot in de originele Nederlandse versie van V&V entertainment. De cast bestoind ondermeer uit Johnny Kraaijkamp jr, Paul Groot, Owen Schumacher en Pepijn Gunneweg.

Linda speelde Eponine tijdens Musicals in Ahoy en ze vertolkte het onvergetelijke And I Am Telling you uit de musical Dreamgirls voor een uitverkocht Ahoy tijdens Musical Classics.

Linda is naast haar werk als actrice en zangeres tevens ambassadrice van Stichting Present. Ze is zeer betrokken bij de manier waarop de stichting vrijwilligerswerk stimuleert, begeleidt en hulpverleners verbindt met mogelijke hulpontvangers. Tijdens haar ambassadeurschap heeft ze samen met Jan Peter Balkenende, Andre Rouvout en Prinses Maxima een belangrijke bijdrage geleverd aan de activiteiten van Stichting Present. Stichting Present is een belangrijk element van haar leven om haar betrokkenheid bij de samenleving vorm te geven.

Download PDF

Linda Wagenmakers Boeken

Heeft u vragen over beschikbaarheid, prijzen of het boeken van artiesten? Neem dan gerust contact met ons op! We sturen altijd binnen 24 uur een passende reactie of vrijblijvende offerte.

Info & boeken 085-4013459