Michel de Hey boeken

1980 – 1989
Michel de Hey, geboren in Rijswijk in 1968, raakt in de jaren ’80 verzeild in mixen. Hij maakt thuis Ben Liebrand-achtige mixen en hij gaat meedoen aan mix-wedstrijden. Bij het jaarlijks terugkerende DMC-toernooi wordt De Hey drie keer tweede bij de Nationale Kampioenschappen. Op zijn achttiende staat hij voor het eerst in een club als DJ, waarna al snel een aanbod volgt van Fellini’s in Utrecht. Later draait De Hey, samen met Paul Elstak, in discotheek Blue Tiek-Inn in Rotterdam.

1990 – 1997
In 1993 wordt de Hey gevraagd om vaste DJ in Nighttown in Rotterdam te worden. De vrijdag wordt zijn vaste avond, samen met Ronald Molendijk wordt hij hét gezicht van Nighttown en langzaam rijst zijn ster als één van de grootste house/techno DJ’s van Nederland. Naast zijn werk in Nighttown staat De Hey op alle denkbare house-feesten.

Michel de Heen boeken voor uw evenement

1998
Inmiddels runt De Hey, samen met vriendin Debbie, een aantal platenlabels onder de overkoepelende naam Immaculate Music. Op deze labels brengt hij elke maand een vinylplaat uit, onder meer van dance-producers Jeroen Verhey, Angelo Faasse, Gert-Jan Bijl, David Spaans en Ian van Dalen. Daarnaast maakt hij samen met grootheden Erick E en Ronald Molendijk het mix-album 3 DJ’s In A Box. In de zomer doet De Hey een optreden op het Lowlands-festival en wint hij de Dutch Dance Music Award in de categorie beste techno-DJ. In de Ahoy te Rotterdam is een feest ter ere van 10 jaar Nighttown, met als headliners Underworld, Speedy J, Ronald Molendijk en Michel de Hey.

1999
De Hey staat in 1999 samen met Jeroen Verhey op het hoofdpodium van Dance Valley. Het tweetal levert ook voor de tweede maal de thema-song voor het Rotterdamse Fast Forward-festival. Verder staat De Hey voor de tweede maal op Lowlands, doet hij optredens op Paaspop en Beachpop en draait hij op het hoofdpodium van het Massive-festival. Zijn faam reikt inmiddels verder dan de landsgrenzen, in de zomer is De Hey te zien en te horen in Spanje, Hongarije en Israël. Voor de Nighttown maakt De Hey een mixalbum: Nighttown Presents Volume 2.

Michel de Heen boeken voor uw evenement

2000
De Hey brengt een nieuw mix-album uit op zijn eigen EC Records. Het album, getiteld Syntec, bevat vooral muziek van zijn eigen labels inclusief eigen producties. 2001
Michel de Hey maakt remixen voor Andreas Kauffelt (Alternate), Nathan Coles (Bumpy One) em Jamie Anderson (Latin Energy).

2002
Tijdens de uitreiking van de Lucky Strike Dance Awards wordt De Hey uitgeroepen tot beste beste techno-DJ van Nederland. Dit jaar maakt De Hey remixen voor EP’s van Montana (Theme from Concept) en Paco Osuna (Osuna Beats).

2003
Na 7,5 jaar stopt Michel de Hey met zijn wekelijkse Future-avond in Nighttown omdat hij het niet meer kan combineren met zijn optredens. Op 18 april neemt hij afscheid met een 7,5 uur durende solo-set. Het mixalbum MdH wordt op 7 november officieel gepresenteerd in de Rotterdamse club Las Palmas met een vier uur durende set van de DJ. Voor het vierde achtereenvolgende jaar krijgt Michel de Hey een BG Magazine Dance Award in de categorie techno/house/progressive DJ. Hij maakt een remix onder de naam Michel de Hey vs Secret Cinema voor de 12″ The Past van Namco Keaton. De EP Down & Out is de eerste uitgave op zijn eigen label Hey! Records.

Michel de Heen boeken voor uw evenement

2004
DJ Michel de Hey speelt op Rock in Rio, het grootste festival ter wereld dat van 28 mei tot en met 6 juni in het Portugese Lissabon wordt gehouden. Na een optreden op een festival in Malta vliegt Michel de Hey terug naar Rotterdam om daar op zaterdag 14 augustus de druk bezochte FFWD Heineken Dance Parade af te sluiten.

2005
Michel de Hey speelt in het laatste weekend van mei op Fuse-In, het Detroit Electronic Music Festival, voorheen bekend als Movement festival.

2007
Voor het Amsterdam Dance Event produceert De Hey de compilatie Recorded In Amsterdam met daarop tracks van acts uit Amsterdam en Rotterdam.

2009
De Hey is elke vrijdag van 21.00 tot en met 23.00 uur via de zender Fresh FM te horen met zijn radioshow HEY-Muzik. Onder de naam HEY! start hij ook een clubavond. De DJ draait dit jaar onder meer in Japan, China, Hongarije, Groot-Brittannië, Griekenland, Spanje en Zuid-Amerika.

Michel de Heen boeken voor uw evenement

Download PDF

Michel de Hey Boeken

Heeft u vragen over beschikbaarheid, prijzen of het boeken van artiesten? Neem dan gerust contact met ons op! We sturen altijd binnen 24 uur een passende reactie of vrijblijvende offerte.

Info & boeken 085-4013459