Mike Cervello boeken

Vanaf zijn zestiende loopt hij al ‘te pielen’. Met een pc en twee Logitech-boxjes achterin de woonkamer van zijn moeder knutselde Michael Herssens zijn eerste tracks in elkaar. “Allerlei beats, een beetje hiphop, wat drops. Produceren was een hobby, een passie, zonder dat ik er echt veel van verwachtte.” Hij stuurde wel eens wat op naar grote dj’s, maar hoorde daar meestal niets op terug.

Begin vorig jaar liet Mike Cervello de eerste opzet voor een nieuwe track horen aan klasgenoot en goede vriend Daniël Tuparia (dj Cesqeaux). “Daniël zei meteen ‘Dit kan wel eens een grote voor je worden’. Met dat idee in mijn achterhoofd ben ik verder gaan werken. Ik miste nog een trapdrop, waarvoor ik naar Daniël ben gestapt en samen hebben we toen Smack! afgemaakt.” Tuparia kende de jongens van Yellow Claw en wist Mike zover te krijgen de track naar hun label Barong Family te sturen. “Ik wilde het eigenlijk ergens anders uitbrengen, maar daar kreeg ik geen reactie. Jim van Yellow Claw reageerde meteen. Ze draaiden Smack! kennelijk al en wilden hem graag op Barong Family uitbrengen.” Daar was wel één voorwaarde aan verbonden. “Jim kwam bij mij thuis langs en drukte me met mijn neus op de feiten. Als ik er écht werk van wilde maken, moest mijn mindset veranderen. Hij stelde voor dat ik een ep bij hen zou uitbrengen, maar dan moest ik wel in een maand tijd nog drie nieuwe tracks leveren. Ik was diep onder de indruk van het feit dat Jim ineens bij mij op de bank zat, met de mededeling ‘We vinden je muziek tof, wil je een hele ep maken?’ Dat was een once in a lifetime-kans. Ik wilde dit al zo lang, die kans moest ik met beide handen aangrijpen. Maar daarvoor moest ik wel even flink knallen, drie nieuwe nummers afmaken en doorpakken. Het was echt aanpoten, maar het werkte. Ik had die stok achter de deur nodig om er echt serieus mee aan de slag te gaan.”

Mike Cervello’s debuut-ep Smack kwam in juni 2015 uit bij Barong Family en sloeg direct aan. Titeltrack Smack!, met maatje Cesqeaux, werd opgepikt door Afrojack, Hardwell, Diplo en Skrillex en knalde op de grootste festivals over de hele wereld uit de speakers. Het succes bracht hem dat jaar meteen naar Tomorrowland en het Duitse Parookaville. “Dat Smack! door iedereen werd gedraaid, gaf mij een enorme headstart in de scene. De mannen waar ik altijd enorm naar opkeek, supportten ineens mijn muziek. Bizar… En het gekke is, dat het bijna gewoon aan het worden is. De eerste keer dat ik zag dat Tommy Trash een nummer van mij had gedraaid in zijn set, sprong ik een gat in de lucht. Hij is een van mijn grote helden. Nu kijk ik steeds minder vaak wie mij draait. Maar het blijft gek om te zien dat een legende als Moby mijn muziek gebruikt.” Dutch house sound on steroids, noemt Leo (voormalig Yellow Claw lid) Mike Cervello’s geluid liefkozend. Naast de onvoorwaardelijke support die de Amsterdamse dj krijgt vanuit de Barongfamilie hebben Jim en Nils zich ook opgeworpen als zijn managers. “Het is echt een warm bad. Zó veel liefde. We draaien allemaal elkaars tracks en helpen elkaar omhoog. Het is ook superfijn dat Barong zo snel muziek kan uitbrengen. Binnen vijf weken sta je op iTunes.”

Het harde werken voor zijn eerste ep betaalt zich nu uit. Inmiddels is er een tweede ep, en Mike Cervello hoeft al lang niet meer bij zijn moeder in de woonkamer te werken. “Ik vind het muziek maken nog net zo leuk als toen maar de respons die ik nu krijg is geweldig. Mensen sturen berichtjes, maken filmpjes, kopen kaartjes. Ik kan inmiddels redelijk leven van mijn muziek en dat is zo’n enorme bevrijding. Fulltime kunnen focussen op muziek is álles voor je creativiteit. Vorig jaar stond ik met Pasen nog in een paaspak chocolade-eieren uit te delen in een winkel. Ik weet nog dat ik Daniël toen belde om even stoom af te blazen, ik had het echt helemaal gehad met die bijbaantjes. Jim en Nils hebben nooit gezegd ‘We gaan een superster-dj van je maken en je wordt rijk’. Maar wel ‘We gaan een situatie voor je creëren waarin je zonder stress kunt leven, zodat je hoofd vrij is voor het maken van muziek’. Het is heel zwaar om je aandacht te moeten verdelen tussen muziek, boodschappen doen, huur betalen, studeren. Van Jim en Nils heb ik het vertrouwen en de zekerheid gekregen, zodat ik nu voor honderd procent voor de muziek kan gaan.”

Zijn blik is inmiddels gericht op het veroveren van de VS, Azië en Australië. “Ik wil op deze weg door, mijn horizon verbreden. Je gaat vanzelf je grenzen verleggen. Eerst wilde ik bij een mooi label en nu wil ik de wereld in. Ik merk dat mijn sound vooral aanslaat in Noord-Amerika en Mexico. Dat is wat je uiteindelijk wilt als dj. Ook toen ik in de woonkamer van mijn moeder muziek maakte, had ik dat beeld stiekem voor ogen.” Verwachtingen over wat de toekomst hem brengt heeft hij niet. “Dat is gevaarlijk, dan kan het altijd weer tegenvallen. Op dit moment leef ik op een roze wolk, ik zweef een beetje. Laat mij hier nog maar even hangen, dat bevalt me prima.”

Download PDF

Mike Cervello Boeken

Heeft u vragen over beschikbaarheid, prijzen of het boeken van artiesten? Neem dan gerust contact met ons op! We sturen altijd binnen 24 uur een passende reactie of vrijblijvende offerte.

Info & boeken 085-4013459