MIR (Twarres) boeken

Mirjam Timmer behaalde met Twarres grote successen. Zo wordt de debuutsingle ‘Wer Bisto’ een grote hit in zowel Nederland als België. Er gaan in totaal meer dan 200.000 singles over de toonbank. Historie, omdat in de geschiedenis van de Nederlandse popmuziek nimmer tevoren een Friestalig liedje nummer 1 werd. Meer dan zes weken lang blijft ‘Wer Bisto’ daar staan. Debuutalbum ‘Stream’ komt op 1 binnen in België en bereikt in zowel Nederland als België de platina-status. Ook de singles ‘She Couldn’t Laugh’ en ‘Children’ worden top 10 hits in de Benelux. Op een groot internationaal podium in Manchester wordt de Top Of The Pops Award ‘Best Newcomer’ behaald. n februari 2002 volgt een Edison Award; een prachtige bekroning, vooral omdat Mir het merendeel van de liedjes zelf schrijft! Opvolger CD-2 doet het ook goed in Nederland en België. Beide singles ‘I Need To Know en I’ll See You’ bereiken de top 40. Vanaf februari 2003 tot en met december 2003 toert Twarres met veel succes door Nederland en België. In totaal worden er zo’n tachtig shows weggegeven in veelal uitverkochte theaters. Ondanks al het succes van Twarres, of juist dankzij het succes blijken de ambities van Mirjam en Johan op verschillende vlakken te liggen. Eind 2003 gaan Mirjam en Johan in goed overleg uit elkaar.

Mirjam besluit in haar eentje onder de naam MIR (uiteraard de afkorting van Mirjam maar is toevalligerwijs ook
Russisch voor vrede) verder te gaan en stort zich op het schrijven van nummers. Mirjam trapt het jaar 2006 in januari af tijdens de acht shows van ‘De Vrienden van Amstel’ in Ahoy. Ze gaat een vruchtbaar samenwerkingsverband aan met de Engelse songwriter John Themis, die eerder successen heeft behaald met o.a. Dido, Sugababes, Tori Amos, Emmylou Harris en de Culture Club. Hierbij blijft het niet, want tijdens een Night Of The Proms concert heeft MIR Simple Minds zanger Jim Kerr ontmoet, wat meteen klikte. Kerr valt voor het opvallende talent van MIR. Dat contact levert een prachtig duet op ‘Deep Blue Sea’ dat terug te vinden is op het nieuwe album van MIR ‘Files from London’ dat op het eind van de zomer in 2006 verscheen. Voormalig Twarres-producer Peter van Asten schreef ook een liedje en is verder als executive producer bij het hele project betrokken. Holger Schwedt werd ingehuurd om het eindproduct mede te mixen.

Download PDF

MIR (Twarres) Boeken

Heeft u vragen over beschikbaarheid, prijzen of het boeken van artiesten? Neem dan gerust contact met ons op! We sturen altijd binnen 24 uur een passende reactie of vrijblijvende offerte.

Info & boeken 085-4013459