Netsky boeken

Daenen begon na zijn middelbare studie aan de studie Producer Digitale Media aan de Lessius Hogeschool te Antwerpen. Gedurende zijn opleiding begon hij te werken aan wat uiteindelijk zijn debuutalbum zou worden. Na twee jaar stopte hij met studeren aan de Lessius Hogeschool.

Netsky gebruikte AIM-Inbox, een medium van Hospital Records om eigen producties toe te sturen, om zijn werk te verkopen. Uiteindelijk bracht hij een single uit via een onafhankelijk recordlabel uit het Verenigd Koninkrijk. Na herhaaldelijk inzendingen sturen kreeg hij op het einde van 2009 een contract aangeboden door Hospital Records. Hospital Records is het platenlabel van onder meer High Contrast en London Elektricity, deze eerste heeft tevens invloed gehad op zijn huidige werk.

Hij kon met verschillende singles de tweede plaats bekomen binnen de categorieën de ‘Breakthrough DJ’ en ‘Best Liquid DJ’ op de Drum and Bass Awards van 2010. Enkele maanden na zijn ondertekening bij Hospital Records bracht de producent zijn eerste album uit onder de naam Netsky. Op 31 mei 2010 verscheen het album op dubbel-12″, lp, cd en digitale albums.

Voornamelijk het nummer Moving With You (feat. Jenna G) wist een zomerhit te worden in België. Het was één van de eerste drum-‘n-bass-nummers dat werd gedraaid op een Vlaams radiostation. Uiteindelijk werd Netsky door Moving With You verkozen tot ‘Beste Belgische DJ’ door de luisteraars van Studio Brussel.

Dankzij het succes in België won Netsky aan internationale bekendheid. Hij bracht meerdere remixen uit waaronder Everyday (Rusko), One (Swedish House Mafia), Witchcraft (Pendulum), Nobody’s Perfect (Jessie J) en Black & Blue (Miike Snow). Daarnaast begon hij met dj-sets op Tomorrowland, Dour Festival, Lowlands, Crammerock en Pukkelpop.

Op 25 juni 2012 bracht hij zijn tweede album uit onder de naam 2. Het album haalde vijf weken lang de hoogste plaats in de hitlijsten. Give & Take was de eerste single van het tweede album en werd goed ontvangen in verschillende landen.

Doorheen 2012 begon Netsky met verschillende liveoptredens onder meer met de aanwezigheid van drummer Michael Schack, toetsenist Babl en MC Script. Op Rock Werchter 2012 werd hij gedurende één nummer bijgestaan door de Leuvense zangeres Selah Sue. Naast Rock Werchter 2012 stond de producent ook op grote internationale festivals zoals Sziget Festival. In november 2012 deed Netsky een livetour door het Verenigd Koninkrijk.

Bij de MIA’s van 2012 won Netsky de belangrijke prijs in de categorie ‘Beste Mannelijke Soloartiest’, eveneens de prijs in de categorie ‘Beste Dance’. Netsky was genomineerd in vijf categorieën: ‘Hit van het Jaar’, ‘Beste Album’, ‘Beste Mannelijke Soloartiest’, ‘Beste Dance’ en ‘Beste Live Act’.

Netsky bracht in de zomer van 2014 zijn nieuwe single Running Low uit. Hij stond die zomer ook op de mainstage van Tomorrowland. Bij de MIA’s van 2014 won Netsky de prijs in de categorie ‘Dance’. Op 13 juni 2015 liet Netsky zijn single Rio voor het eerst horen op Studio Brussel. Een single die een voorproefje van zijn nieuw album is.

In 2015 won hij de Vlaamse Cultuurprijs voor Muziek 2014.

Download PDF

Netsky Boeken

Heeft u vragen over beschikbaarheid, prijzen of het boeken van artiesten? Neem dan gerust contact met ons op! We sturen altijd binnen 24 uur een passende reactie of vrijblijvende offerte.

Info & boeken 085-4013459