Peter Douglas boeken

Peter Douglas staat bekend om zijn Frank Sinatra repertoire. Zijn act is dan ook uitermate geschikt voor recepties en bedrijfsfeesten.

Op 13 Mei 1958 werd Peter Douglas geboren te Naarden. Reeds op zeer jonge leeftijd bleek al, dat hij geobsedeerd was van muziek. Van huis uit werd er vaak naar Amerikaanse muziek geluisterd. Zijn vriendjes draaiden platen van de grote popsterren uit die tijd, terwijl Peter de ontdekking van zijn leven deed.

Als kleine jongen luisterde ik naar een plaat die mijn vader draaide. Ik vroeg hem: “Pa, wie is die zanger?” Mijn vader antwoordde: “Jongen, dat is de grootste zanger van de wereld, Frank Sinatra”. Ik werd geobsedeerd door de geweldige liedjes en stijl van zingen van Frank Sinatra. Zo vaak als ik kon luisterde ik naar de hits van “The Voice”. Vanaf dat moment werd Sinatra een deel van mijn leven.

Dertig jaar later word ik nog steeds geraakt door zijn fraseringen en het ongelooflijke talent van de, in mijn ogen, grootste zanger van de wereld Frank Sinatra en de dingen die hij de mensheid gegeven heeft middels zijn liedjes. Deze cd ‘Thank you Frank’ is een ode aan de grote Frank Sinatra. Ik zou samen met iedereen op de wereld de waardering willen delen voor deze legendarische man en zijn niet te evenaren ‘showmanship’

Vele jaren volgde, waarin Peter zijn muzikaliteit steeds verder ontwikkelde. Op het Amsterdamse Muziek Lyceum adviseerde zijn docenten hem om zo snel mogelijk te gaan zingen. Peter maakte destijds deel uit van een knapen koor die de Mattheüs Passion op hun repertoire hadden staan. Als 14 jarige basbariton ontdekte Hans Verhoeven, de toenmalige dirigent van de Amsterdamse Bach Vereniging, waarna Peter vijf jaar deel uit maakte van dit koor. Echter de drang maar de lichtere muziek kreeg toch steeds meer de overhand en samen met een goede vriend die Peter begeleide op de piano, ging hij stad en land af om de ‘standards’ te zingen. Uiteindelijk vond hij zijn vaste plekje in het Amsterdamse jazz circuit waar hij toen als 19 jarige hobbyist veel waardering kreeg van de liefhebbers van de licht muziek. In de afgelopen jaren had hij zoveel ervaring opgedaan dat hij zich ging specialiseren in het zingen van reclame spots voor de toenmalige radio-piratenstations.

Producer Richard Misseijer viel de gelijkenis met de stem van Frank Sinatra vrijwel gelijk op. Deze gaf hem dan ook op als kandidaat voor de Soundmixshow van Hennie Huisman die Peter in februari 1987 dan ook glansrijk won. Na het winnen van de Soundmixshow maakte hij samen met Jaap Eggermont de Stars on 45 produktie ‘Stars on Frankie’ die Wereldwijd gereleased werd.

Peter werkte succesvol in Duitsland, België, Frankrijk, Spanje en de Scandinavische landen. Vooral onze Oosterburen raakte in de ban van zijn specifieke ‘Sinatra’ sound en is hij daar nog steeds een graag geziene gast. In grote shows van o.a. Rudi Carrell, Harald Juhnke en Karl Dahl maakte Peter zijn opwachting en wist daarmee een groot publiek aan zich te binden.

Download PDF

Peter Douglas Boeken

Heeft u vragen over beschikbaarheid, prijzen of het boeken van artiesten? Neem dan gerust contact met ons op! We sturen altijd binnen 24 uur een passende reactie of vrijblijvende offerte.

Info & boeken 085-4013459