Pieter van der Zweep boeken

Pieter van der Zweep is 26 jaar oud en komt uit Groningen. Pieter voelt zich helemaal in zijn element wanneer ‘ie zich door middel van muziek kan uitten. Dat blijft niet onopgemerkt, want al op zeer jonge leeftijd weet deze zanger met overtuigende perfomances de aandacht van elk willekeurig publiek te winnen.

In zijn tienerjaren doet Pieter veel ervaring op door te zingen in verschillende bands, waardoor hij veel op het podium te vinden is. Daarnaast volgt hij na het VWO een studie bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Wanneer Pieter in contact komt met songwriter en producer Robert Dorn ontstaat er vanaf de eerste studio-sessie een muzikale match die een bijzonder resultaat oplevert. “We kunnen er de vinger zelf ook niet echt op leggen, en dat maakt het juist ook dat ongrijpbare wat we zo mooi vinden. Robert weet dat wat mij bezighoudt precies in de juiste woorden in een songtekst te vangen, en bij 3 halve kreten in een ruwe demo voel ik al aan welke kant het op moet met de zanglijnen”

Alleen het beste is beide goed genoeg, zo werkt Pieter nu aan een volledig Nederlandstalig album, waarbij de eerdere singles “Vijf Jaar” in duet met DO, “Door Jou” en “Smoorverliefd” als soundtrack voor de gelijknamige bioscoophit in 2013 bescheiden successen werden.

De eigen werk carriere van Pieter begon in het Engels. Met het nummer ‘Dreams’ weet hij direct een plaatsje te verwerven in een talent battle van het RTL4 programma Life 4 You, Ook staat Pieter in de finale van het Radio538 Demo Duel.

Eind 2011 wordt Pieter benaderd door radiostation 100% NL om samen met Do de single ‘Vijf Jaar’, geschreven door Pieters producer, op te nemen ten ere van het vijfjarig bestaan van de radiozender.
Vanaf dat moment ontdekt Pieter dat het zingen van Nederlandstalige songs hem goed ligt. “Uiteindelijk is Nederlandstalig geen genre maar ‘gewoon’ muziek in mijn moedertaal, en juist daarom kan ik er voor mijn gevoel veel van mezelf in kwijt”

Zijn eerste eigen Nederlandstalige single Door Jou wordt uitgeroepen tot SBS6 Hart van Nederland ‘Zomerhit 2013’, de tweede single in september 2013 heeft Pieter speciaal opgenomen voor de gelijknamige film ‘Smoorverliefd’ met o.a. Johhny de Mol en Anna Drijver. De film haalt meer dan 200.000 bioscoopbezoekers. Op een speciale akoestische versie van de song speelt Miss Montreal de gitaren in.

Eind 2013 brengt Pieter nog een kerstsingle uit ‘Vrolijk Kerstfeest’, waarvan de opbrengst volledig naar Serious Request is gegaan. Tijdens Serious Request 2013 zingt Pieter nog een duet in het glazen huis met Laura Jansen, op haar versie van ‘Use Somebody’

In juni 2014 is de release van de succesvolle single Je Neemt Me Mee, een zomerse danceplaat geproduceerd door Robert Dorn in samenwerking met DJ/producer Jaz von D. De single eindigt in de top 100, de iTunes charts en kent hoge streamingsaantallen op Spotify. Daarnaast draait het nummer al langer dan een jaar op de landelijke radio. In april 2015 geeft Pieter een spetterend optreden in het televisieprogramma Nederland Muziekland op SBS6

Op 16 oktober 2015 komt de langverwachte, nieuwe single Zal De Liefde Winnen uit. Deze knallende popsong is de voorloper van het Nederlandstalige debuutalbum waar Pieter momenteel, samen met producer Robert Dorn, hard aan werkt in de studio. “Sinds het begin van onze samenwerking zijn er zoveel bijzondere en mooie nummers ontstaan, dat het echt geweldig voelt om deze nu uit te mogen werken en te weten dat ze zeer binnenkort op mijn debuutalbum staan”. Het debuutalbum van Pieter staat gepland in het voorjaar van 2016.

Download PDF

Pieter van der Zweep Boeken

Heeft u vragen over beschikbaarheid, prijzen of het boeken van artiesten? Neem dan gerust contact met ons op! We sturen altijd binnen 24 uur een passende reactie of vrijblijvende offerte.

Info & boeken 085-4013459