Rank 1 boeken

1996
Piet Bervoets en Benno de Goeij ontmoeten elkaar op een verjaardagspartijtje. Benno heeft een klassieke achtergrond, speelt piano en keyboards en heeft een goed oor voor pakkende melodieën. Bervoets is al DJ sinds zijn twaalfde en draait vooral techno en clubdance. Het klikt tussen beiden en ze besluiten samen muziek te gaan maken. Hun producties – die verschijnen onder de namen Team Deep en Pedro & Benno – zijn vanaf het begin succesvol en liggen al snel bij de grote DJ’s op de draaitafel.

1997
Bervoets en De Goeij maken samen R.O.O.S.- Instant moments. De track schiet naar de top van de hitlijsten en is hun eerste echte charthit. Er volgen nog twee singles dat jaar, die ook succesvol zijn.

Rank 1 boeken voor uw evenement

1998
Bervoets maakt onder de naam Carlos twee EP’s die het in Engeland goed doen. Het duo wordt veel gevraagd voor remixen, onder andere door DJ Jean en Ferry Corsten.

1999
Geheel in de dancetraditie om een bandnaam maar enkele releases mee te laten gaan, werkt het duo voor het eerst als Rank 1. De eerste single Airwave bereikt in Engeland de top van de dancecharts. Het duo brengt hun platen uit bij ID&T, dat Airwave gebruikt als thema van het eerste Inner City feest in de Amsterdamse Rai. De plaat haalt in het buitenland de top 10, maar komt hier niet verder dan de top 30.
Remixes:
Ayumi Hamasaki – Far Away
Angelic – It’s My Turn
System F – Cry
Baby D – Let Me Be Your Fantasy 2000
De remix die het duo maakt van Cygnus X’s Superstring wordt gekozen als thema van Sensation, het enorme dancefeest in de Amsterdam Arena. De videoclip voor de track wordt ook tijdens Sensation opgenomen en is in heel de wereld op muziekzenders te zien. Met DJ Tiësto werkt De Goeij samen als Kamaya Painters.
Remixes:
Cygnus X- Superstring
York – Reachers Of Civilazation
Ayumi Hamasaki – Dearest

Rank 1 boeken voor uw evenement 

2001
In de zomer van 2001 verschijnt Such is Life, volgens de band een protest tegen de doodstraf en de nieuwe Amerikaanse president Bush, die als gouverneur de doodstraf veelvuldig toepaste. De track klimt via de gebruikelijke weg van de DJ-koffers (de plaat is zoals gebruikelijk al maanden op whitelabel verkrijgbaar geweest) naar de top van veel Europese charts. Ook Such is Life wordt als Sensation-thema uitgekozen door ID&T, wat ongetwijfeld meehelpt om de track een van de grote zomerhits te maken, deze keer ook in Nederland.
Remixes:
Mary Griffin – Perfect Moment
Delirium – Underwater

2002
In april 2002 verschijnt het album Symsonic en op 15 april komt de single Awakenings uit die beide heren wederom een hit oplevert. Internationaal gaat het ze voor de wind: Bervoets draait regelmatig in binnen- en buitenland en met De Goeij bezoekt hij enkele malen Japan, waar hun debuutalbum ook uit moet komen. Symsonic is een verzameling van hun beste tracks, dus inclusief Such Is Life en Airwave. Het is een afwisselend album, waar de twee verschillende stijlen gebruiken, van house, trance, ambient, progressive tot downtempo. Rank 1 wordt gevraag de nieuwe single van The Simple Minds te remixen. Als een van de weinige tranceacts treedt het duo inmiddels ook live op. Een van die optredens – tijdens het trance energy-feest in 2002 – wordt als extra DVD bij het reguliere album gevoegd. Ter ondersteuning van het album verschijnen interviews in de diverse Nederlandse en buitenlandse media en treedt het duo op diverse grote trancefeesten op.

Rank 1 boeken voor uw evenement 

2003
Rank 1 krijgen voor de derde keer in hun carrière een gouden plaat overhandigd. Van de 12″ Awakening worden 10.000 stuks verkocht. De dance-act werkt aan een album.

2004
Het duo werkt aan de mixplaat A Trip In Trance 4 dat wordt uitgebracht door het Canadese label Hi-Bias Recordings. Rank 1 start een eigen label. Het nummer Beats @ Rank-1 Dotcom wordt verkozen tot hoofdthema van Trance Energy 2005.

2005
Rank 1 is betrokken bij Orfeo, ‘de eerste dance-opera ter wereld’ gebaseerd op de Griekse mythe over de onmogelijke liefde tussen Orpheus en Eurydice. Het duo levert enkele nummers die zowel op cd verschijnen als te horen zijn tijdens de voorstelling van theatergroep Ish die eind oktober te zien is in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Orfeo is het initiatief van danceproducer Geert Huinink en componist Laurens van Rooyen.

Rank 1 boeken voor uw evenement 

2006 – 2007
Het duo werkt rustig aan een tweede album. In het weekend draait Piet Bervoets wereldwijd sets onder de naam Rank 1, terwijl Benno de Goeij thuis in de studio aan nieuwe geluiden werkt. Samen met Armin van Buuren en Kush (het duo Sacha Collisson en Zoe Durrant) brengt Rank 1 de single This World Is Watching Me uit. 2008
Rank 1 mixt het derde deel in de serie High Contrast Presents. Naast eigen tracks, waaronder de originele mix van And Then… samen met Jochen Miller en een remix van het nummer Undone van Anton Sonin & AMX feat. Sari, mixt het duo op het dubbelalbum muziek van o.a. Silverlake, Marcel Woods, Ronald van Gelderen, Heatbeat, Menno de Jong & Mark Otten en First State. Aan de uitgave wordt een wereldwijde tournee gekoppeld die in juni van start gaat.

Alle gages van bekende dj’s zijn op aanvraag en worden uitsluitend op offerte basis verstrekt. Voor informatie over beschikbaarheid en boekingen kunt u contact opnemen met ons artiestenbureau

Download PDF

Rank 1 Boeken

Heeft u vragen over beschikbaarheid, prijzen of het boeken van artiesten? Neem dan gerust contact met ons op! We sturen altijd binnen 24 uur een passende reactie of vrijblijvende offerte.

Info & boeken 085-4013459