Roosbeef boeken

Roosbeef is een Nederlandse band die muziek maakt in het singer-songwritergenre. De band is onder andere bekend van een aantal succesvolle albums en de samenwerking met Torre Florim van De Staat. U kunt Roosbeef boeken voor een optreden.

Grote Prijs
Roosbeef, met frontvrouw Roos Rebergen als middelpunt, klopte in 2005 voor het eerst aan de deur bij het grote publiek door de Grote Prijs van Nederland te winnen in de categorie singer-songwriter.  Het jaar daarop werd de EP Roosbeef uitgebracht en verscheen de eerste single De Bouwvakkers.

In 2007 nam Roosbeef voor de herdruk van het boek Elvis in Nederland het nummer Are you lonesome tonight? op. Het jaar daarop verscheen het langverwachte debuutalbum Ze willen wel je hond aaien maar niet met je praten.  De documentaire Roos Rebergen – Week Ik Niet Zo Goed… won in 2009 de filmprijs van de stad Utrecht tijdens het Nederlands Filmfestival. Ook won Roosbeef dat jaar De Eerste Prijs.

Torre Florim
Dat jaar namen Roos Rebergen en Torre Florim van de Nederlandse band de staat samen het album De Speeldoos op. Op de plaat verschenen zes nummers waarvan de teksten geschreven zijn door verstandelijk gehandicapten.

In De Wereld Draait Door vertolkte Rebergen in 2011 het nummer Blue van Lucinda Williams. Hierbij werd zij begeleidt door Tjeerd Bomhof. Het nummer werd tijdens De Wereld Draait Door Recordings in de Melkweg nog een gespeeld en verscheen op de cd van het populaire televisieprogramma.

In 2012 bracht Roosbeef de EP Warüm uit. De plaat was geproduceerd door Rebergen en er waren enkele nummers te horen die ook al op vorige albums verschenen, maar ditmaal in een andere uitvoering. Na het uitbrengen van de EP volgde een theatertour.

Tijdens het bevrijdingsfestival 2012 speelde Roosbeef drie nieuwe nummers die speciaal voor dit evenement geschreven waren. In 2013 speelde Rebergen en Torre Florim op Eurosonic opnieuw samen en kwam de nieuwe plaat De Tweede Speeldoos uit.

Wilt u Roosbeef boeken voor een optreden? Neem dan contact met ons op.

 

Biografie © Artiestenbureau.nl – Almere

 

 

Download PDF

Roosbeef Boeken

Heeft u vragen over beschikbaarheid, prijzen of het boeken van artiesten? Neem dan gerust contact met ons op! We sturen altijd binnen 24 uur een passende reactie of vrijblijvende offerte.

Info & boeken 085-4013459