Ruth Jacott boeken

Ruth Jacott is misschien wel de Grande Dame van de Nederlandse muziekindustrie. De geboren Surinaamse, die op haar zevende naar Nederland komt, kan bogen op een geweldige carrière die haar overal ter wereld heeft gebracht. En de koek is nog lang niet op, zo bewijst deze raszangeres keer op keer opnieuw. Ruth Jacott inhuren voor een concert is dan ook garantie op een geweldige avond.

De zestig mag dan al bijna in zicht zijn, Ruth Jacott is en blijft een van de graadmeters voor jongere collega’s. Met hits als ‘Hartslag, ‘Vrede’, ‘Leuk op mij’, ‘Ik ga door’ en ‘Blijf bij mij’ heeft ze hits op haar naam staan die iedere Nederlandse muziekliefhebber bijna kan dromen. Tel daar haar gevoel voor show en entertainment bij op en u weet het zeker: veel beter dan Ruth Jacott gaat het niet worden.

Biografie van Ruth Jacott

Ruth Jacott begint haar carrière als musicalster. Ze speelt rollen in ‘Cats’ en ‘A Night at the Cotton Club’, waarvoor ze de Zilveren Harp in ontvangst neemt. Haar grote doorbraak vindt plaats in 1993, als ze namens Nederland uitkomt op het Eurovisie Songfestival. Het nummer ‘Vrede’ behaalt daar de zesde plaats. Kort daarop verschijnt debuutalbum ‘Ruth Jacott’ en nog datzelfde jaar scoort ze een megahit met ‘Blijf bij mij’, in samenwerking met Paul de Leeuw.

De albums die volgen zijn stuk voor stuk bestsellers – de gouden, platina en zelfs dubbel-platina (‘Hou me vast’ uit 1994) platen zijn niet aan te slepen. Ruth Jacott gaat vervolgens het theater in en krijgt in 1996 een Gouden Harp uitgereikt vanwege haar veelzijdige kwaliteiten en vakmanschap. Met name haar spectaculaire liveshows worden door de jury geroemd.

Ruth Jacott inhuren voor een liveshow

In de jaren daarop zit Ruth Jacott niet stil. Ze brengt nog een tiental albums uit, waarvan het meest recente ‘Ik adem je in’ uit 2014 de vierde plek behaalt in de Album Top 100. Ondertussen worden haar liveshows almaar beter, grootser en meeslepender. Organisatoren die Ruth Jacott inhuren voor een concert, weten zich dan ook verzekerd van een spektakelstuk.

Ruth Jacott is bij ons te boeken als tape-act inclusief M/A-set, maar kan ook worden ingehuurd met band. Hiermee komt Nederlands beroemdste zangeres nóg beter tot haar recht. Al hoeft u zich met Ruth op het podium sowieso geen zorgen te maken over de kwaliteit – haar shows zijn en blijven top of the bill, vol afwisseling, prachtige songs en waar mogelijk ook de nodige humor en dramatiek.

Snel en eenvoudig Ruth Jacott boeken

Wilt u Ruth Jacott inhuren voor een losse liveshow of als onderdeel van een evenement? Dat kan! Neem voor meer informatie over voorwaarden, prijzen en beschikbaarheid contact met ons op. Wij komen altijd binnen 24 uur bij u terug met een passende reactie. Uiteraard kunnen wij ook meteen een (geheel vrijblijvende) offerte meesturen.

Biografie © Artiestenbureau.nl – Almere

Download PDF

Ruth Jacott Boeken

Heeft u vragen over beschikbaarheid, prijzen of het boeken van artiesten? Neem dan gerust contact met ons op! We sturen altijd binnen 24 uur een passende reactie of vrijblijvende offerte.

Info & boeken 085-4013459