Sjaak boeken

Sjaak (echte naam: Mehdi Chafi, 24 september 1985) is een Marokkaanse rapper uit Amsterdam-Oost die al jaren underground furore maakt met zijn straatraps en tegelijkertijd hoge ogen gooit met samenwerkingen met o.a. The Opposites en The Partysquad. Zijn eigenzinnige stemgeluid en onnavolgbare flow leveren in combinatie met hilarische punchlines en een flinke dosis charisma een stijl op waar een echte rapliefhebber van smullen.

Sjaak brak in de zomer van 2007 bij het grote publiek door met het nummer ‘Ik Heb Schijt’ van Appa. In hetzelfde jaar tekende hij een platencontract bij SPEC, het label van Ali B. Dezelfde videoclip van ‘Ik Heb Schijt’ werd met ruim vijf miljoen views op YouTube een groot succes. Het succesverhaal herhaalde zich met de The Partysquad-hit ‘Stuk’, deze is ruim vijf miljoen keer bekeken op YouTube. In 2008 bewees het rappende boegbeeld van Amsterdam-Oost bijzonder productief te kunnen zijn. Zijn EP ‘Sjaakmat’ verscheen en hij rapte mee op een groot aantal tracks. Zo was hij te horen op ‘Dubbel O’ van Yes-R, ‘Baas’ van Ali B. en ‘Leven van du Faam’ van Kempi.

In 2010 volgde een gastbijdrage op de tweede Top Notch-single van DJ Promo: ‘Miami Vice’ ft. Sef & Sjaak. In hetzelfde jaar was hij te horen op de The Opposites-kraker ‘Duif op de Dam’ ft. Burgs, Sjaak & Kleine Viezerik. Inmiddels heeft Sjaak een platencontract bij Top Notch en heeft hij de singles ‘Wat Is Er!?’ (met Appa ruim 2,5 views op YouTube), ‘Krokobil’ (met Yellow Claw & Mr. Polska, ruim 7 miljoen views op YouTube en een State Award voor beste single) twee absolute hitjes in handen.

Sjaak is druk bezig met de afronding van zijn album en werkt daardoor samen met een zeer getalenteerd gezelschap, o.a. Faberyayo, Willie Wartaal, Hydroboyz, Big2 en Willem van The Opposites, Jayh, Reverse, Kleine Viezerik, SABeats, The Partysquad, DJ Apster, Gregor Salto en Appa. Het album StrijderSysteem zal een mix brengen van de vertrouwde Sjaak sound en regelrechte clubbangers, waar Krokobil al een voorproefje van was. In het najaar van 2012 featured Sjaak samen met The Opposites op Hef zijn ‘Drink Van Me’ en levert hij samen met Naffer, & Mocromaniac een verse op Chillouh’s ‘In My Space’. Van de bonustrack ‘Hasselhoff’ ft. Wantigga & Dennis Brugman is in december 2012 een videoclip online gekomen, deze is met veel enthousiasme ontvangen (o.a. een FunX Award) en deed vriend en vijand watertanden naar meer.

Januari 2013 volgde de release van de StrijderSysteem EP en de tweede videoclip van de EP met de single ‘JCVD’ (Jean Claude van Damme) ft. Hydroboyz. Beide worden zeer succesvol ontvangen en Sjaak werd beloond met een optreden op het prestigieuze Noorderslag festival. Begin februari kwam The Partysquad single uit ‘Helemaal Naar De Klote’ ft. Sjaak & Jayh. Ook deze hit heeft miljoenen views.

In de aanloop naar het StrijderSysteem album kwam de ‘Sjaak Loco Mexicano’ mixtape uit in mei: speciaal voor de fans zijn hits, gouwe ouwe classics, onterecht vergeten gastcoupletten en gloednieuwe bangers aan elkaar gemixed door niemand minder dan The Flexican(o). De Slam FM & Fernandes – Beachbreak Blender – brachten die zomer FeestDJRuud, Kraantje Pappie, Dirtcaps en Sjaak samen in een studio. Deze mix resulteerde in een absolute zomerknaller genaamd ‘Weekend’.

September was de maand van de speelfilm WOLF waar Appa & Sjaak de gelijknamige soundtrackalbum voor maakte. De twee muzikale vrienden woonde een week lang samen in Utrecht, waar zij 25/7 werkten aan het WOLF album. Het resulteerde in een mooie documentaire (Een week lang met Appa & Sjaak) en een album om trots op te zijn, met als soundtrack ‘Stuntman’.

Op 29 november 2013 lanceerde Sjaak zijn langverwachte StrijderSysteem album. De album kritieken waren lovend, wat Sjaak op 1 december groots vierde tijdens de releaseparty binnen de muren van Bitterzoet. Zowel het StrijderSysteem album als de releaseparty kennen een oneindge lijst van gastartiesten zoals Mr. Polska, Lil’Kleine, Kraantje Pappie en Faberyayo.

2013 was voor Sjaak een jaar vol hoogtepunten met de komst van zijn album beloofde 2014 wederom een zeer succesvol jaar te worden. Een lange lijst van club en festivals volgden, met zijn eigen podiumtour als muzikaal hoogtepunt. Het succes van de tour en het contact met de fans motiveert Sjaak terug te keren in de studio. Stil zitten is voor Sjaak geen optie en 2015 was Sjaak vooral in de studio te vinden om daar een nieuwe sound te ontwikkelen. Sjaak werkt samen met de getalenteerde producer Diaz aan een nieuwe EP, die medio 2016 uitkwam. Sjaak is dan niet alleen in het Nederlands te horen maar ook in het Engels. Tussendoor stapte Sjaak bij Mo (alter ego van de vlogger Mertabi) in de wagen met als resultaat de grimey track ‘Space van de Haze’. In 2015 komen de muzikale helden nog met een clubbanger zoals alleen zij die kunnen maken ‘Alleen’ is geboren. Deze hit met collega muzikanten Giocatori, Lil’ Kleine en Ronnie Flex, behaald binnen 3 maanden een gouden plaat met miljoenen views op YouTube en streams op Spotify.

Download PDF

Sjaak Boeken

Heeft u vragen over beschikbaarheid, prijzen of het boeken van artiesten? Neem dan gerust contact met ons op! We sturen altijd binnen 24 uur een passende reactie of vrijblijvende offerte.

Info & boeken 085-4013459