Stef Bos boeken

De naam van Stef Bos is onlosmakelijk verbonden aan zijn schitterende nummer Papa. De zanger won in zijn carrière vele prijzen, waaronder Edison’s en een Gouden Harp. U kunt Stef Bos boeken voor een optreden.

Bos volgde in zijn jeugd een lerarenopleiding en vertrok daarna naar Antwerpen om aan de theaterschool Studio Herman Teirlinck een kleinkunstopleiding te volgen.
Na zijn afstuderen in 1988 speelde hij toneel bij Oud Huis Stekelbeest en schreef hij nummers voor artiesten als Ingeborg en Clouseau. Ook maakte hij een satirisch radioprogramma voor de BRT en vertolkte hij een gastrol bij Samson & Gert.

Is dit nu later
Bos ging zich echter steeds meer concentreren op het schrijven van zijn eigen nummers en in 1990 kwam zijn debuutalbum Is dit nu later uit. De gelijknamige single werd nog niet opgepikt door het grote publiek en ook het tweede nummer Gek zijn is gezond brak niet door.

Het derde nummer Papa werd echter een enorm succes in Nederland en België.  Hierdoor ging ook het album goed verkopen en ontving hij zelfs twee platina platen. Ook won hij dat jaar een Edison en de Zilveren Harp.
Na deze periode kwam Bos in aanraking met de Afrikaanse cultuur en reisde hij regelmatig af naar het continent. Bos belandde in Zuid-Afrika waar hij ging samenwerken met Johannes Kerkorrel en Tandie Klaassen, wat resulteerde in het album Together As One, met veel Afrikaanse invloeden. Ook op albums als Vuur en De Onderstroom zijn deze invloeden duidelijk terug te horen

In 2000 ontving Bos voor zijn album Zien opnieuw een Edison. Ook won hij datzelfde jaar de Gouden Harp. Het album werd voorzien van een goedlopende theatertour door Nederland, België en Zuid-Afrika.

Zuid-Afrika
De jaren daarop bracht Bos verschillende albums uit en deed hij diverse theatertours. In 2010 won hij als eerste buitenlandse singer-songwriter in Zuid-Afrika een onderscheiding voor zijn bijdrage aan de Afrikaanse taal en cultuur.
Behalve als muzikant was Bos ook als schrijver actief. Als auteur heeft hij vier boeken op zijn naam staan. De boeken bestaan voornamelijk uit liedteksten met bijbehorende informatie, foto’s en illustraties.

In 2011 was de zanger te zien in de serie Ali B op volle toeren waarin hij een nummer van de rapper Negativ op eigen wijze vertolkt. Negativ en Ali B maken in de uitzending op hun beurt een vertolking van Papa.

Wilt u Stef Bos inhuren voor een optreden? Neem voor meer informatie en boekingen contact met ons op.

 

 

Download PDF

Stef Bos Boeken

Heeft u vragen over beschikbaarheid, prijzen of het boeken van artiesten? Neem dan gerust contact met ons op! We sturen altijd binnen 24 uur een passende reactie of vrijblijvende offerte.

Info & boeken 085-4013459