Stolzenbach boeken

Als kleine jongen, luisterde de Nederlandse Roy Stolzenbach al stiekem naar de Thunderdome (Nederlandse Hardcore) Cd’s van zijn vader en kwam zo al heel jong in aanraking met de hardere stijlen van de dance muziek. In de loop der jaren is die voorliefde voor Dance bij Roy zich gaan ontwikkelen en zo ook zijn muzieksmaak. Hij is al op zijn 17e begonnen met het produceren van jump & tekstyle, waardoor hij op zijn 18e zijn eerste release op ‘Vinyl’ had onder de naam Royal S. Na enkele jaren te hebben meegedraaid in de top van de jump/hardcore scene heeft hij tussen 2007 en 2012 met boekingen op onder andere de Nederlandse festivals DefQon, Decibel Outdoor, Bassleader, Reverze Festival, Nature One, Last World, Summerfestival zijn benodigde draaiuren als DJ gemaakt.

Eind 2012 kwam hij voor het eerst in aanraking met ‘Trap’ muziek door de invoering van Jumpstyle en Hardcore in Hip Hop tracks. De manier waarop zijn type beats werden gemixt met een nieuwe sound die op hetzelfde aantal bpm kunnen liggen, maakten hem meer dan enthousiast. De ‘bleep sounds’ in combinatie met ‘zware sublagen’ gaven hem het gevoel dat er een hele nieuwe muzikale invalshoek werd gecreëerd die als een vibe door hem heen ging. Na het verzamelen en grijs draaien van alle beschikbare muziek die voorhanden lag van onder andere Baauer, Flosstradamus en Boaz v/d Beats, besloot hij uit liefde voor de Trap een poging te wagen met wat opzetjes die wat dichter bij zijn eigen stijl lagen.

D-Trap
De stijl die hieruit voortvloeide noemt hij gekscherend D-Trap. Dit is Trap met thema’tjes van Hardcore/Hardstyle en Nederlandse House, eigenlijk de Nederlandse versie van Trap. D-Trap slaat dan ook op ‘Dutch Trap’. Met het verspreiden van zijn sound onder collega producers wordt Stolzenbach inmiddels voor diverse projecten gevraagd. Deze eerste tracks brachten hem al meteen tot een publishing contract bij Electric Zoo van Talpa Music & AT Publishing. Daarnaast is er een collab met het Nederlandse duo ‘Partysquad’ in de maak en de eerste tracks verspreidt hij onder de liefhebbers. Stolzenbach is dan ook een naam die volgens velen een verschil zal gaan maken in de dance scene.

Download PDF

Stolzenbach Boeken

Heeft u vragen over beschikbaarheid, prijzen of het boeken van artiesten? Neem dan gerust contact met ons op! We sturen altijd binnen 24 uur een passende reactie of vrijblijvende offerte.

Info & boeken 085-4013459