Syb van der Ploeg boeken

Syb van der Ploeg heeft een indrukwekkende CV achter zijn naam staan. Bekend als frontman van De Kast was deze groep in de in de jaren 90 één van de populairste bands van het land. Tijdens de korte rustpauze met De Kast speelde Syb in o.a. Spanner, musicals zoals Nostradamus, Rembrandt en Sonneveld voor altijd.

Tevens is hij de initiator van het muzikale project Motel Westcoast (in 2013 al voor de 4de keer op rij in de Nederlandse theaters) en ‘The Best of Britain’ die we in het seizoen 2014-15 alweer voor de tweede maal kunnen zien in het theater. In 2008 kwam Syb met een solo-album genaamd ‘Heilig Vuur’/ Hillich Fjoer’, waarvan de single: “Als ik jou zie” een regelrechte hit werd. Naast de vele albums van De Kast uit het verleden, is nu het meest recente resultaat het uit 2012 afkomstige Friestalig album: Dreamflecht yn e tiid.

In vele verschillende gedaantes is Syb tegenwoordig te vinden op de Nederlandse podia, in de media en áchter de schermen:  momenteel is Syb, inmiddels voor de 4de keer, op pad met ‘Motel Westcoast’ samen met o.a. Edward Reekers, Mirjam Timmer en Julian Thomas. Maar tussen de bedrijven door is hij alweer keihard aan het repeteren voor Mattheus Masterclass’; een tv-programma waar een aantal bekende Nederlanders een aria uit de Mattheüs Passion zullen vertolken onder leiding van Maarten van Koningsberge. In een eerder vergelijkbaar programma: ‘Van Popster tot Operaster’ bereikte hij de tweede plaats ná Pearl Josephszoon.

December 2012 Syb zien als ambassadeur van Kerk in Actie. Syb bracht afgelopen najaar een bezoek aan Oeganda waar hij een opvanghuis voor straatkinderen bezocht en waar een  prachtige documentaire van werd gemaakt uitgezonden door de IKON. De Friese tekst van de nieuwe Engelstalige single van Johannes Rypma (TVOH) komt tevens van Syb’s hand en is één van de dingen waarmee hij zich ook graag bezighoudt In het blad Klankwijzer vertelt Syb over zijn ervaringen als gastzanger bij HaFaBra-orkesten. Hiervoor wordt hij regelmatig uitgenodigd en ook in 2013 staan er weer een aantal op het programma.

In het najaar van 2013 was hij in een musicalproductie van ‘De Zonnenbloem’ te zien, waarmee hij zo’n 80 voorstellingen heeft gespeeld. Na de rollen die hij in het verleden al vertolkte op het musicalpodium, is ook dit geliefd terrein van Syb.
Al met al helemáál niet gek dus, dat hij een (muzikale) duizendpoot wordt genoemd.

Syb van der Ploeg boeken?

Syb solo met Tape: Syb is naast De Kast, ook solo als tape-act te boeken. In 30 minuten komen de hits van De Kast voorbij (zoals Nije Dei, Een teken van Leven, Woorden zonder woorden, Raak, Oogverblindend) maar ook songs van Queen (zie het tv programma De beste zangers van Nederland), Robbie Williams, The Police e.a. wereldhits. In een half uur krijgt Syb met zijn charme, enthousiasme en grote veelzijdigheid het dak er gegarandeerd af!

Syb&Band: Met deze band kan Syb allerlei muzikale wegen inslaan en laten horen wat hij de afgelopen jaren heeft gedaan op het gebied van popmuziek. Het repertoire bestaat o.a. uit songs van: Fleetwood Mac, Eagles, U2, Coldplay, Queen en Robbie Williams. Naast dit materiaal kan Syb niet het podium verlaten zonder een paar grote hits van De Kast en zijn eigen solo-album te spelen. Ook de Nederpop uit de jaren ’90 komt voorbij tijdens een knallende avond met Syb&Band.

Download PDF

Syb van der Ploeg Boeken

Heeft u vragen over beschikbaarheid, prijzen of het boeken van artiesten? Neem dan gerust contact met ons op! We sturen altijd binnen 24 uur een passende reactie of vrijblijvende offerte.

Info & boeken 085-4013459