Thomas Acda boeken

De Noord-Hollandse cabaretier, acteur en zanger, Thomas Acda, kennen we vooral in combinatie met Paul de Munnik als Acda en De Munnik. De eerste show van dit duo in maart 1996 was genaamd Zwerf’On. De heren groeiden uit tot een van de meest succesvolle Nederlandse bands. Hun eerste CD ‘Acda & De Munnik’ stond ruim 100 weken in de album top 100. De hits ‘Kapitein Deel II’, ‘Het regent zonnestralen’, ‘Niet of nooit geweest’ en ‘Ren Lenny Ren’ zijn ware hits en vergaren veel airplay. Na bijna 20 jaar lief en leed met elkaar gedeeld te hebben besluiten Thomas en Paul in 2014 definitief uit elkaar te gaan. Ze geven een afscheidsconcert in het Vondelpark dat druk bezocht werd door duizenden fans die de laatste keer naar Acda en De Munnik komen luisteren.

Thomas heeft als achtergrond de toneelacademie en de kleinkunstacademie In Amsterdam. Na zijn afstuderen speelde hij een gastrol in de televisieserie ‘In voor en tegenspoed’ en zat hij in de cabaretredactie van het populaire programma ‘Kopspijkers’. Ook nam hij plaats in het panel van ‘Dit was het nieuws’.

Vanaf 1997 speelde hij in een aantal films waaronder: ‘All Stars’, ‘The Missing Link’ en ‘Lek’. De film ‘All Stars’, waarin hij de keeper Willem speelde, werd een groot succes waardoor er een serie volgde. Er volgde daarna meerdere films als: ‘In Oranje’, ‘Alles is Liefde’ en aankomend jaar in ‘De Zevende Hemel’. Voor zijn rol in de populaire film ‘Alles is Liefde’ ontving Thomas in 2008 een Rembrandt.

Thomas is ook te zien in de televisieserie ‘Jeuk’ die al aan zijn 4e seizoen is begonnen. Verder verscheen Acda als ongekend geliefde ‘Bad Guy’ in 2015 in de politieserie ‘Flikken Maastricht’ en als godfather in de populaire misdaadserie ‘Penoza’.

In 2015 debuteerde Thomas Acda als romanschrijver met zijn boek ‘Onderweg met Roadie’.

Thomas volgde in New York een cursus scenario schrijven aan de filmacademie. In 2016 verscheen zijn regiedebuut met de film ‘Fake’.

Daarnaast was hij bezig met het schrijven en componeren van de muziek voor de musical ‘De Marathon’ die in maart 2017 in première ging in Rotterdam. In november van dit jaar verschijnt er een gelijknamig album.

Download PDF

Foto's

Thomas Acda

Heeft u vragen over beschikbaarheid, prijzen of het boeken van artiesten? Neem dan gerust contact met ons op! We sturen altijd binnen 24 uur een passende reactie of vrijblijvende offerte.

Info & boeken 085-4013459