Tom & Jame boeken

Thomas Wijnenga en Jaime Linde zijn een dj-producersduo dat inmiddels een aardig repertoire begint op te bouwen. Met hits als What Goes Around en Burn Down weten de heren elke dansvloer te betoveren met hun groovy housesound
Via via leerden Thomas en Jaime elkaar kennen en al snel spraken ze af om eens samen de studio in te duiken. Dit gebeurde en er werd direct een volledige track gemaakt. “Dat smaakte naar meer”, zeggen beide heren. Twee weken later spraken ze weer af en werd duidelijk dat ze een goed team vormden in de studio. Toen bleek dat ze ook on-stage een goed duo waren, werden ze onafscheidelijk.

Dj contest
Keerpunt in de voortgang van hun carrière was deelname aan de Dancetour DJ Contest, drie jaar geleden. Tom & Jame wonnen en vanaf toen wisten ze het zeker: “Dit is heel dik, dit we willen serieus gaan aanpakken.” Vanaf die dag zaten Thomas en Jaime vijf dagen per week in de studio en ging het direct vrij hard met de releases. Dancetour gold echt als een opstapje. Voor het eerst maakten ze kennis met een groot publiek en leerden ze DANNIC kennen, die hen veel heeft geholpen de afgelopen jaren. Dat leverde erg veel kansen op. Inmiddels releaseten Tom & Jame al op Revealed Recordings en Spinnin’ Records en worden ze vaak in één adem genoemd met DANNIC’s onlangs gelanceerde label Fonk.

Support
Dat je een opstapje nodig hebt om ergens te komen zijn Tom & Jame zich bewust, vooral DANNIC en Hardwell speelden en spelen een erg bepalende rol in de carrière van het duo. Hardwell gaf hen de kans op zijn label te releasen en DANNIC coachte het stel veel, waardoor ze steeds wijzer werden. Het duo kreeg de laatste jaren veel support van grote dj’s. Naast DANNIC, Nicky Romero en Hardwell draaiden veel andere grote namen hun tracks. “Dat voelt echt waanzinnig”, zegt Jaime. “Maar los van dat het vet is dat dj’s jouw muziek supporten, is het ook belangrijk. Het is bijna de enige manier om je muziek groots naar buiten te brengen.”

Eigen stijl
Wat begon als een hobby liep vrij snel uit de hand. Naarmate Tom & Jame vaker in de studio zaten ontwikkelde zich een eigen stijl die ze omschrijven als ‘groovy house met een rauw randje, het mag best knallen’. Een stijl die perfect past bij labels als Hardwell’s Revealed. In de toekomst zal ook werk op Fonk Recordings uitkomen, dit zullen dan de meer groovy platen zijn. Als merk worden Tom & Jame groter en bekender. Inmiddels zit er lijn in hun strategie en worden keuzes gemaakt, er worden releases gepland en er wordt gekeken naar waar gereleaset wordt. Door die keuzes vallen soms tracks af die de heren voorheen vaak draaiden. Niet altijd even leuk, maar begrijpelijk.

Tom & Jame produceren nu muziek die meer gericht is op hun eigen sets. Merken ze dat ze een track van een ander graag draaien dan maken ze een track met ongeveer gelijke sound zonder copycat te worden. En soms gaat het duo ook gewoon zitten, muziek maken en laten ze creativiteit het werk doen. Alles voor het hogere doel; groot worden.
Grote stappen
Wat opvalt is dat het duo erg bezig is met de toekomst, vooral welke stijl en sound ze willen neerzetten met de focus vooral op de kwaliteit van hun muziek. Volgens Tom blijven de boekingen vanzelf komen en groter worden als de muziek lekker gaat. Het eerste doel voor de komende tijd is groeien en hun fanbase vergroten. Inmiddels staat release na release gepland en lijken de mannen echt klaar voor het grotere werk. Hoogtepunt in de nabije toekomst wordt de remix van Afrojack’s hitsingle Hey! Het origineel is een echte pre-zomerhit, deze remix maakt dus kans op de stempel Zomerhit 2016! Maar ook de festivalzomer van Tom & Jame ziet er waanzinnig uit. Zo staan er festivals in binnen en buitenland gepland, zijn ze meerdere malen support-act van DANNIC en draaien ze een aantal keer op Ibiza, tijdens de Revealed labelnight in Ushuaïa. Doelen in de verre toekomst zijn veel groter; de mainstages van Tomorrowland en Ultra staan bovenaan de lijst. Daarnaast willen Tom & Jame overal ter wereld hun eigen shows gaan hosten.

Wat ooit een droom was, ligt voor het duo nu binnen handbereik. Wie had dat gedacht toen Tom & Jame de DJ Contest van Dancetour wonnen?

Download PDF

Tom & Jame Boeken

Heeft u vragen over beschikbaarheid, prijzen of het boeken van artiesten? Neem dan gerust contact met ons op! We sturen altijd binnen 24 uur een passende reactie of vrijblijvende offerte.

Info & boeken 085-4013459