Van Dik Hout boeken

Menigeen kent de band Van Dik Hout van de hit Stil in mij. Dit nummer wordt zelfs gezien als een van de beste Nederlandstalige nummers ooit. Inmiddels draait Van Dik Hout al meer dan twintig jaar mee in de vaderlandse muziekwereld en heeft de band meer dan tien albums uitgebracht. U kunt Van Dik Hout boeken voor een optreden.

Schoolvrienden
De band van Dik Hout werd opgericht door schoolvrienden Martin Buitenhuis, Dave Rensmaag, Sandro Assorgia en Benjamin Kribben, die allen op de scholengemeenschap Nieuwediep in Den Helder zaten. In 1989 werd de groep versterkt door Louis de Wit.

In de beginjaren speelde de band vooral nummers van de Rolling Stones, The Eagles en andere bands. Al snel ging de band echter Nederlandse muziek maken onder de naam Van Dik Hout.

Met het nummer Stil in mij brak de band in 1994 definitief door. Het nummer werd een grote hit en haalde de 23e plek in de Top 40. Door de jaren heen is de waardering voor het nummer zelfs fors gestegen en in verschillende peilingen van 3FM komt het nummer zelfs naar voren als beste Nederlandstalige nummer aller tijden.

In 1994 kwam tevens het album Van Dik Hout uit, waar naast Stil in mij hits als Alles of Niets, Meer dan een ander en ’s Nachts in mijn dromen op stonden. Het album verkocht goed en haalde de platina status.

In de jaren daarna volgden diverse albums die allen goed verkochten. Ook stond de band op grote festivals als Pinkpop, Noorderslag, Lowlands en Parkpop.

Het optreden op Lowlands leidde tot uitzinnige taferelen toen Herman Brood als gast zijn opwachting maakte. Later zouden Van Dik Hout en Brood samen de single Pijn uitbrengen.

De Poema’s
In 1999 scoorde Van Dik Hout opnieuw een grote hit. Ditmaal samen met Acda en de Munnik. Onder de naam de Poema’s brachten zij het nummer Mijn Houten Hart uit, dat op nummer 5 in de hitlijsten belandde.

In 2001 scoorde dezelfde gelegenheidsformatie een nog grotere hit met het nummer Zij maakt het verschil, dat op nummer 1 in de Single Top 100 en de Top 40 eindigde. Een jaar later trad Van Dik Hout op tijdens het huwelijksfeest van prins Willem-Alexander en prinses Máxima.

In 2009 scoorde Van Dik Hout opnieuw een grote hit met het nummer Tot jij mijn liefde voelt. Voor dit nummer maakte Huub van der Lubbe een vertaling van Bob Dylans Make you feel my love. Het nummer haalde de topt 10 van de Single Top 100. In 2014 toerde Van Dik Hout door Nederland om het twintigjarig bestaan van Stil in mij te vieren. Ook presenteerde zij het nieuwe album Alles wat naar boven drijft.
Op hun nieuwe album werken ze samen met keur aan artiesten als Ellen ten Damme en Acda en de Munnik.

Wilt u Van Dik Hout boeken voor een optreden? Neem dan contact met ons op.

 

 

Download PDF

Van Dik Hout Boeken

Heeft u vragen over beschikbaarheid, prijzen of het boeken van artiesten? Neem dan gerust contact met ons op! We sturen altijd binnen 24 uur een passende reactie of vrijblijvende offerte.

Info & boeken 085-4013459