Vengaboys boeken

Het ontstaan van de Vengaboys

Oorspronkelijk zijn de Vengaboys twee Spaanse DJ’s die op verschillende plaatsen in plaatsen op de wereld illegale beach parties gaven. Bij één van hun optredens in 1996 op ibiza dansen Kim, Denice, Robin en Roy op hun act. Ze vielen erg op en zagen er goed uit waardoor de dj’s graag een plaatje met hun wouden opnemen. De naam Vengaboys werd bedacht naar aanleiding van een opnamesessie voor het eerdere project Nakatomi. Bij deze opnames was er een Spaanse gastzangeres die heel vaak het woord ‘benga’ zong. De eerste single van de Vengaboys kwam uit in 1997 en heette ‘Parada de tettas’.

Het succes

De nummers van de Vengaboys lijken wel een beetje op elkaar, maar toch scoren ze met elk nieuw lied beter.
Boom, boom, boom, boom!! werd een nummer één hit. Niet alleen in Nederland maar ook in Engeland komen ze binnen op de hoogste positie.
Na de tweede nummer 1 hit verlaat Robin Pors de Vengaboys voor een solocariére. De Vengaboys zijn de enige Nederlandse act met twee nummer 1-hits in Engeland. Dit waren de nummers: Boom, boom, boom, boom en We’re going to Ibiza. De Vengaboys krijgen in 2000 de Exportprijs van Conamus voor hun successen in het buitenland. In 1999 en 2000 winnen ze een TMF Award voor Beste Dance Act.

En nu?

De vengaboys zijn eigenlijk nooit echt gestopt maar hebben sinds 2000 geen albums meer uitgebracht. Ze hebben ook nog wel iets bereikt namelijk het lied ‘Take me to the city’, die te horen was in de film Charlie’s Angels.
In 2012 treden ze ook weer regelmatig op zowel in Nederland als in het buitenland.

Download PDF

Vengaboys Boeken

Heeft u vragen over beschikbaarheid, prijzen of het boeken van artiesten? Neem dan gerust contact met ons op! We sturen altijd binnen 24 uur een passende reactie of vrijblijvende offerte.

Info & boeken 036 - 234 00 44