Waylon boeken

Als beroepschagrijn en zelfverklaard muziekkenner Johan Derksen over je zegt dat je goed bent, dan moet je wel iets kunnen. Waylon, vernoemd naar zijn idool Waylon Jennings, is dan ook niet zomaar iemand. De geboren Apeldoorner is te boeken voor concerten, als zanger op evenementen en festivals. Zijn aanwezigheid is een vaststaande garantie op spektakel.

Voor Waylon is muziek namelijk veel meer dan een verzameling mooie klanken. Niet voor niets ligt zijn interesse bij de Americana, de country, de soul en de bluesrock. Hier draait het om het gevoel, om de snik en als het even kan de melancholie. Met een stem zo zuiver kristal vertolkt Waylon deze genres op geheel eigen wijze. En altijd op een ongekend hoog niveau.

Biografie van Waylon

Eén ding weet Willem Bijkerk – onder die naam wordt hij in 1980 geboren – al heel vroeg: hij gaat beroemd worden. In 1995 zingt hij samen met Carlo en Irene de tune in van Harry de Hengst, een populair onderdeel van het nog populairdere kinderprogramma Telekids. Twee jaar later tekent hij zijn eerste contract bij recordlabel EMI. Zijn grote doorbraak moet dan echter nog volgen.

In 2008 is het zover. Waylon imponeert in Holland’s Got Talentmet zijn krachtige en loepzuivere stemgeluid. Het leidt tot een platendeal bij Universal Records, dat hem als eerste Nederland ooit stalt bij het illustere Motown-label. Eerste single ‘Wickey Way’ behaalt een top 10-klassering in de hitlijsten. Zijn debuutalbum ‘Wicked Ways’ behaalt platina. In 2014 wordt hij als onderdeel van The Common Linnetstweede op het Eurovisie Songfestival. In 2018 treedt hij daar solo op.

Waylon inhuren voor concert of evenement

Waylon, ook bekend als coach in The Voice of Holland enIt Takes 2, is een man van vele talenten. Hij is niet bang om zijn publiek wakker te rocken met een harde gitaarsolo, maar voelt zich net goed op z’n gemak bij een gevoelige ballad. Maar de country, dat is waar het hem écht om te doen is. Zijn artiestennaam – Waylon Jennings wás country – draagt hij natuurlijk niet voor niets.

Zijn meest recente album ‘Ouwlaw in ‘em’ is het laatste inkijkje in de creatieve geest van de zanger, die u kunt inhuren als u een show zoekt met alles erop en eraan. Want alhoewel het bij Waylon altijd in de eerste plaats om de muziek gaat, is hij ook niet vies van een beetje spektakel. Alles moet wijken om zijn concerten nét dat beetje extra te geven.

Waylon boeken: kosten en beschikbaarheid

Waylon inhuren voor een concert of evenement doet u door met ons contact op te nemen. U kunt bij ons terecht voor aanvullende vragen over beschikbaarheid, prijzen en meer. Laat een bericht achter, dan komen wij gegarandeerd binnen 24 uur bij u terug met een passend antwoord of een (vrijblijvende) offerte.

Biografie © Artiestenbureau.nl – Almere

 

 

 

Download PDF

Waylon Boeken

Heeft u vragen over beschikbaarheid, prijzen of het boeken van artiesten? Neem dan gerust contact met ons op! We sturen altijd binnen 24 uur een passende reactie of vrijblijvende offerte.

Info & boeken 085-4013459