Wibi Soerjadi boeken

Wibi Soerjadi werd in 1970 in Leiden geboren. In 1985 won hij de 1e prijs op het Prinses Christina Concours in Den Haag. In 1988 won hij de 1e prijs op het Nationaal ‘Eurovision Competition for young musicians’.  Als jongste deelnemer en enige Nederlandse finalist won hij in 1989 de derde prijs op het Internationale Franz Liszt Pianoconcours te Utrecht dat bekend staat als een van de zwaarste pianoconcoursen ter wereld.

Reeds na vier jaar studie bij Jan Wijn aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam, deed hij vervroegd eindexamen als uitvoerend musicus. Voor het oog en oor van de examencommissie, een overvolle Bachzaal in Amsterdam en de camera’s van de VPRO televisie behaalde hij het hoogst denkbare resultaat, een tien met onderscheiding. In 1990 vielen hem meerdere prijzen en onderscheidingen ten deel, waaronder de Elisabeth Evertsprijs, een prijs voor uitzonderlijk getalenteerde musici.

Met het doel een traditie te doen herleven, gaf Wibi Soerjadi op 2e Kerstdag 1993 zijn eerste Kerstrecital in een uitverkochte Grote Zaal van Het Concertgebouw te Amsterdam. Deze traditie zet hij nog steeds jaarlijks voort in een altijd uitverkochte Grote Zaal.

Wibi Soerjadi heeft inmiddels vele concerten gegeven in binnen en buitenland waaronder Engeland, Italië, Indonesië, Duitsland, Spanje, Oostenrijk, Zwitserland, Denemarken en de Verenigde Staten. Hij concerteerde met vele toonaangevende orkesten waaronder het Residentie Orkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Radio Filharmonisch Orkest en het Leipzig Gewandhaus Orkest. Hij trad op met dirigenten zoals o.a. Evgeny Svetlanov, Vassili Sinaisky en Sergiu Commissiona. Wibi Soerjadi heeft een reeks succesvolle CD’s opgenomen bij Philips Classics. De CD’s hebben meerdere malen platina of goud behaald.

Op 22 november 1996 gaf hij een zeer succesvol debuutrecital in de fameuze grote zaal van Carnegie Hall in New York. De CD “Wibi Soerjadi live at Carnegie Hall” is een live registratie van dit succesvolle debuut. Twee weken na de release kreeg hij de CD in goud overhandigd tijdens de officiële opening van Wibi Soerjadi’s eigen concertzaaltje in Twisk op 14 maart 1997. Op 25 oktober 1998 kreeg Wibi Soerjadi voor de Duitse ZDF Televisie de prestigieuze Echo Klassik Award van de Deutsche Phonoakademie overhandigd in Hamburg. Op 17 maart 1999 heeft Wibi Soerjadi tijdens de uitreiking van de Edison Classical Music Award de allereerste Publieksprijs in ontvangst mogen nemen.

Wibi Soerjadi heeft onlangs het 2e en 3e pianoconcert van Sergei Rachmaninov opgenomen met het London Philharmonic Orchestra o.l.v. Miguel Gomez-Martinez.
Wibi Soerjadi speelt waar mogelijk op zijn eigen Bösendorfer Concertvleugel Imperial 2.90m. Het transport en de verzorging van dit bijzondere instrument is in handen van de heer Obbo Spanjaard.

Download PDF

Wibi Soerjadi Boeken

Heeft u vragen over beschikbaarheid, prijzen of het boeken van artiesten? Neem dan gerust contact met ons op! We sturen altijd binnen 24 uur een passende reactie of vrijblijvende offerte.

Info & boeken 085-4013459