Willeke Alberti boeken

Willeke Alberti, dochter van de al even beroemde Nederlandse artiest Willy Alberti, mag je gerust een nationaal monument noemen. Zij heeft niet alleen geschitterd in films, televisieseries en musicals, maar timmert nog steeds volop aan de weg als zangeres.

Spiegelbeeld
Op 11-jarige leeftijd debuteert Willeke Alberti in de musical Duel om Barbara. Haar eerste plaatje verschijnt in 1958: ‘Zeg pappie, ik wilde u vragen’. Haar eerst grote hit scoort zij in 1963: ‘Spiegelbeeld’. In de jaren zestig volgen hits als ‘Mijn Dagboek’, ‘De winter was lang’ en ‘Morgen ben ik de bruid’. Van 1965 tot 1969 heeft zij ook samen met haar vader een eigen televisieshow. In 1970 speelt Willeke de hoofdrol in de langlopende televisieserie De kleine waarheid, onder regie van Willy van Hemert. Daarnaast speelt zij een hoofdrol in de jeugdfilm Oom Ferdinand en de toverdrank en vertolkt zij de titelrol in de speelfilm Rooie Sien (1975), waarin zij onder andere het nummer ‘Telkens weer’ ten gehore brengt.

Samen zijn
Na een rustiger periode staat Willeke Alberti in de tweede helft van de jaren 80 opnieuw volop in de belangstelling, en worden haar platen veelal met goud bekroond. Een grote hit uit deze tijd is ‘Samen zijn’. Zij verschijnt ook weer op televisie en in de theaters. In 1994 doet Willeke met het lied ‘Waar is de zon’ mee aan het Eurovisiesongfestival. In 2004-2005 toert zij met Jos Brink in de musical Hello Dolly door het land. In 2008 heeft Willeke een gastrol in de soap Goede tijden, slechte tijden.  Verder is zij onder meer te zien in de speelfilm Alles is familie (2012). Daarnaast doet Willeke veel goed werk via haar eigen Willeke Alberti Foundation. Hiervoor ontvangt zij in 2008 de Majoor Bosshardt Prijs.

 

Informatie Willeke Alberti boeken:

Tijdsduur 30 minuten

Prijsklasse: op aanvraag

 

Biografie © Artiestenbureau.nl – Almere

 

 

Download PDF

Willeke Alberti Boeken

Heeft u vragen over beschikbaarheid, prijzen of het boeken van artiesten? Neem dan gerust contact met ons op! We sturen altijd binnen 24 uur een passende reactie of vrijblijvende offerte.

Info & boeken 085-4013459